Χωρίς βουλευτή η Ν.Δ. στην Άρτα μετά το όχι Κ. Παπασιώζου

Ένας παραιτημένος και τρείς διαγραφέντες Ηπειρώτες βουλευτές είναι το «τίμημα» που πληρώνει η Περιφέρειά μας στην εποχή του μνημονίου, σε μια εποχή μεγάλων ανακατατάξεων στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας μας.

Ήδη από χθες, οι Χρ. Κατσούρας (ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτία), και Κ. Παπασιώζος (Ν.Δ. Άρτα), κάνουν παρέα στον Βαγγέλη Παπαχρήστο, που είχε διαγραφεί από το πρώτο μνημόνιο από το ΠΑΣΟΚ. Μαζί με τον παραιτηθέντα από τη θέση του βουλευτή, τον Παύλο Στασινό (ΠΑΣΟΚ Άρτα), αποτελούν τις «παράπλευρες απώλειες» στη μάχη των μνημονιακών και αντιμνημονιακών συγκρούσεων στη βουλή των ελλήνων.
Το όχι Παπασιώζου
Ως αναμενόμενη εκτιμούν στελέχη της Ν.Δ. στην Άρτα την στάση του βουλευτή του κόμματος Κώστα Παπασιώζου. Και τούτο επειδή, μετά την στροφή του Αντώνη Σαμαρά και την στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου, ο Κ. Παπασιώζος δεν έκρυβε την δυσαρέσκειά του για τις πολιτικές εξελίξεις.
Μιλώντας στην ΗΧΩ ο Κ. Παπασιώζος, δήλωσε πως «έχει ήσυχη την συνείδησή του» και ότι «είχε προειδοποιήσει το κόμμα ότι δεν θα ψηφίσει τη σύμβαση». Σε ερώτηση για τα μελλοντικά του σχέδια, ο κ. Παπασιώζος δεν θέλησε να μιλήσει, είπε όμως πως μόλις κατέβει στην Άρτα θα δώσει συνέντευξη τύπου και θα μιλήσει για όλους και για όλα.
Ο Κ. Παπασιώζος ξεκίνησε την πολιτική του ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση αφού θήτευσε για είκοσι περίπου χρόνια στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το 2007, ήδη δήμαρχος Αράχθου, είπε ναι στην πρόκληση Καραμανλή να κατέλθει υποψήφιος βουλευτής και στις εκλογές  αναδείχθηκε πρώτος βουλευτής στο Νομό Άρτας. Πρώτος αναδείχτηκε και στις εκλογές του 2009, ενώ στην μάχη για την αρχηγία της Ν.Δ., πήρε το μέρος του Αντώνη Σαμαρά.
Να σημειωθεί πως η σειρά εκλογής στις βουλευτικές εκλογές του 2009, για τη Ν.Δ. στην Άρτα είναι η εξής:
ΠΑΠΑΣΙΩΖΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: 6.522
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: 6.339
ΣΤΥΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: 5.748
ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: 2.277
ΜΑΝΟΥ ΛΟΥΚΙΑ: 1.069
Να σημειωθεί πως ο δεύτερος στη σειρά κατάταξης ο πρώην υφυπουργός Υγείας Γιώργος Παπαγεωργίου, έχει ενταχθεί στο κόμμα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ.

2012-02-14

clicknews.gr