Σήκωσε το γάντι ο Γιώργος Παπαγεωργίου στην δήλωση Κ. Παπασιώζου

«Όταν κάποιοι άλλοι «πετροβολούσαν τα  τζάμια», εγώ έκανα παρεμβάσεις για σοβαρά θέματα του νομού», είναι το σχόλιο του πρώην Υφυπουργού Υγείας επί κυβέρνησης Κ. Καραμανλή, και Μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ στις δηλώσεις του διαγραφέντος από τη Ν.Δ. βουλευτή Άρτας Κώστα Παπασιώζου, για ποιόν λόγο δεν παραιτείται της βουλευτικής έδρας, παρότι καταψήφισε το νέο μνημόνιο και διαγράφηκε από τον Αντώνη Σαμαρά.

«Και ως βουλευτής και ως μέλος της κυβέρνησης, -τονίζει σε ανακοίνωσή του ο κ. Παπαγεωργίου- πολιτεύτηκα με συνέπεια και υπευθυνότητα, χωρίς λαϊκισμούς, χωρίς ακρότητες με στόχο να βελτιώσω  την εικόνα της χώρας μου,  την εικόνα  του  νομού μου και  μαζί   το επίπεδο διαβίωσης των συμπατριωτών μου. Τα  αποτελέσματα  είναι ορατά και αναγνωρίζονται σήμερα  περισσότερο από κάθε άλλη φορά  απ’ όλες τις πλευρές. Νοσοκομείο, Κέντρο Αποκατάστασης, Περιφερειακά Ιατρεία, ΤΕΙ, Σχολικά Κτίρια, Αρδευτικά Έργα, αγροτικές ενισχύσεις και προγράμματα αναδιάρθρωσης, οδικό δίκτυο, αναπλάσεις χώρων, Εθνικό πάρκο Αμβρακικού, Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων  κά. φέρουν την σφραγίδα της καθοριστικής μου παρέμβασης».

Η ανακοίνωση του κ. Παπαγεωργίου έρχεται ως απάντηση στο επιχείρημα που διατύπωσε σε συνέντευξη τύπου την προηγούμενη εβδομάδα ο Κ. Παπασιώζος, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να παραδώσει την έδρα του, διότι όπως είπε: «Σε μια τέτοια περίπτωση επειδή ο επιλαχών είναι ο κ. Παπαγεωργίου, που πλέον ανήκει και σε άλλο κομματικό σχήμα, ακόμη και να δημιουργούσα πρόβλημα στη ΝΔ δεν θα το έκανα», έχοντας όμως προσθέσει στην ίδια απάντηση και πόσο του στοίχισε προσωπικά, οικογενειακά και οικονομικά ακόμη ο δικαστικός αγώνας κατοχύρωσης της βουλευτικής του έδρας, «διότι κάποιοι δεν ξέρουν να χάνουν», όπως ισχυρίστηκε ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ.

Δεν θα αποδεχτώ

Η απάντηση στα επιχειρήματα και τους ισχυρισμούς του κ. Παπασιώζου, από τον Γιώργο Παπαγεωργίου, είναι πως «οι πολιτικές μου καταβολές και η βαθιά μου πίστη  σε  αρχές και αξίες  καθοδηγούν  πάντα τις σκέψεις  και τις ενέργειές μου, ξεκαθαρίζω ότι δεν πρόκειται να αποδεχτώ την βουλευτική  έδρα εφ’  όσον αυτό προκύψει. Με την απόφασή μου αυτή  θέλω να  συμβάλλω, με τις όποιες μου δυνάμεις στη μεγάλη προσπάθεια εξυγίανσης του πολιτικού συστήματος, που δυστυχώς έχει διαβρωθεί επικίνδυνα από τα ποικιλώνυμα συμφέροντα και τους κάθε μορφής λαϊκιστές και καιροσκόπους».

Μάλιστα ο κ. Παπαγεωργίου, περνά στην αντεπίθεση, θέτοντας το δίλλημα προς τους ψηφοφόρους τονίζοντας τα εξής: «Άλλωστε οι εκλογές έρχονται σύντομα και οι συμπατριώτες μου θα έχουν την ευκαιρία αλλά και την απόλυτη ευθύνη, πέρα και πάνω από τις μέχρι τώρα επιλογές τους να αποφασίσουν:
-Ποιος μπορεί να τους εκπροσωπήσει επάξια.
-Ποιος μπορεί να κάνει τη φωνή της Άρτας να ακούγεται όχι μόνο στα καφενεία των χωριών αλλά  και έξω από τα όρια του νομού στα κέντρα λήψεως των αποφάσεων.
Ποιος μπορεί  «να βγάλει  το κάρο  του νομού από τη λάσπη»  που η ανυπαρξία των εκπροσώπων  του το έριξε.
Ποιος τέλος μπορεί να παίξει ένα σοβαρό ρόλο στο αυριανό σύνθετο πολιτικό σκηνικό»!        

Η δήλωση

Ολόκληρη η δήλωση του Γεωργίου Ι. Παπαγεωργίου, πρώην Υφυπουργού Υγείας, Μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, έχει ως εξής:

«Αν και δεν το συνηθίζω, αισθάνομαι την ανάγκη να παρέμβω μετά τις δηλώσεις του διαγραφέντα βουλευτή. Παρεμβαίνω όχι για να αντιδικίσω μαζί του, κάτι εξ’ άλλου που δεν έκανα ακόμη και στις πιο ακραίες  τοποθετήσεις του, είτε αυτές στρέφονταν εναντίον μου είτε εναντίον της κυβέρνησης της οποίας ήμουν μέλος και  υποτίθεται ότι στήριζε.
Ούτε βέβαια για να κατασκευάσω ενόχους. Οι ένοχοι κατασκευάστηκαν μόνοι τους από το τεράστιο έλλειμμα  εκπροσώπησης του νομού που η ανυπαρξία τους δημιούργησε.

Παρεμβαίνω σήμερα πολιτικά για να επαναβεβαιώσω αυτό που οι συμπατριώτες μου πολύ καλά γνωρίζουν, πως η πολιτική για μένα είναι ευγενής φιλοδοξία βασισμένη σε αρχές και  αξίες. Και αυτή την αρχή  με θρησκευτική ευλάβεια την τήρησα όλα τα χρόνια της πολιτικής μου διαδρομής.  Και ως βουλευτής και ως μέλος της κυβέρνησης,  πολιτεύτηκα με συνέπεια και υπευθυνότητα, χωρίς λαϊκισμούς, χωρίς ακρότητες με στόχο να βελτιώσω  την εικόνα της χώρας μου,  την εικόνα  του  νομού μου και  μαζί   το επίπεδο διαβίωσης των συμπατριωτών μου. Τα  αποτελέσματα  είναι ορατά και αναγνωρίζονται σήμερα  περισσότερο από κάθε άλλη φορά  απ’ όλες τις πλευρές.

Νοσοκομείο, Κέντρο Αποκατάστασης, Περιφερειακά Ιατρεία, ΤΕΙ, Σχολικά Κτίρια, Αρδευτικά Έργα, αγροτικές ενισχύσεις και προγράμματα αναδιάρθρωσης, οδικό δίκτυο, αναπλάσεις χώρων, Εθνικό πάρκο Αμβρακικού, Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων  κά. φέρουν την σφραγίδα της καθοριστικής μου παρέμβασης όταν κάποιοι άλλοι «πετροβολούσαν τα  τζάμια».

Επειδή λοιπόν οι πολιτικές μου καταβολές και η βαθιά μου πίστη  σε  αρχές και αξίες  καθοδηγούν  πάντα τις σκέψεις  και τις ενέργειές μου, ξεκαθαρίζω ότι δεν πρόκειται να αποδεχτώ την βουλευτική  έδρα εφ’  όσον αυτό προκύψει.

Με την απόφασή μου αυτή  θέλω να  συμβάλλω, με τις όποιες μου δυνάμεις στη μεγάλη προσπάθεια εξυγίανσης του πολιτικού συστήματος, που δυστυχώς έχει διαβρωθεί επικίνδυνα από τα ποικιλώνυμα συμφέροντα και τους κάθε μορφής λαϊκιστές και καιροσκόπους.

Η απόφασή μου αυτή να  μην αποδεχτώ την βουλευτική έδρα στην παρούσα Βουλή  ήταν αυτονόητη  μετά την επιλογή μου να συμπορευτώ με την Ντόρα Μπακογιάννη και την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ  ΣΥΜΜΑΧΙΑ,  σε μια προσπάθεια ενίσχυσης  του Ευρωπαϊκού μας προσανατολισμού  μέσα από τομές, ρήξεις και διαρθρωτικές αλλαγές, που θα θωρακίσουν την παραμονή μας στην Ευρωζώνη  και θα αποτρέψουν την περιθωριοποίηση και την απομόνωση της χώρας  με την επιστροφή στη δραχμή, που ένα σάπιο «σύστημα»  και τα φερέφωνά  του συστηματικά μεθοδεύουν.
Απόψεις που η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ σταθερά  υποστηρίζει από τη πρώτη στιγμή  σε αντίθεση  με  όσους όψιμα δείχνουν να τις αποδέχονται  ύστερα από δυο  χαμένα  χρόνια  καλλιέργειας  ψεύτικων ελπίδων και άκρατου λαϊκισμού.

Άλλωστε οι εκλογές έρχονται σύντομα και οι συμπατριώτες μου θα έχουν την ευκαιρία αλλά και την απόλυτη ευθύνη, πέρα και πάνω από
τις μέχρι τώρα επιλογές τους να αποφασίσουν:
-Ποιος μπορεί να τους εκπροσωπήσει επάξια.
-Ποιος μπορεί να κάνει τη φωνή της Άρτας να ακούγεται όχι μόνο στα καφενεία των χωριών αλλά  και έξω από τα όρια του νομού στα κέντρα λήψεως των αποφάσεων.

Ποιος μπορεί  «να βγάλει  το κάρο  του νομού από τη λάσπη»  που η ανυπαρξία των εκπροσώπων  του το έριξε.

Ποιος τέλος μπορεί να παίξει ένα σοβαρό ρόλο στο αυριανό σύνθετο πολιτικό σκηνικό».
 
Ηχώ της Άρτας από clicknews.gr

2012-02-23