Mε την υποψηφιότητα ο Αλέξης Τσίπρας την Παρασκευή στην Άρτα

Χτυπά έδρα στην Άρτα ο ΣΥΡΙΖΑ!

Και η Όλγα Γεροβασίλη υποψήφια βουλευτής;

Την υποψηφιότητά του στο νομό Άρτας, είναι πολύ πιθανό να ανακοινώσει την προσεχή Παρασκευή 2 Μαρτίου, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ο Αρτινός στην καταγωγή πρόεδρος του ΣΥΝ,  επισκέπτεται την Άρτα, όπου θα μιλήσει στις 8:30 μ.μ., σε εκδήλωση της  Τοπικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ  στην αίθουσα «Σκουφάς», η οποία έχει κινητοποιηθεί για να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή του κόσμου. Ήδη στην Άρτα συζητείται έντονα το δημοσίευμα της Κυριακάτικης εφημερίδας Real News, όπου σε ρεπορτάζ για τις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ, καταγραφόταν ως πολύ ισχυρό το σενάριο να είναι υποψήφιος στην Άρτα ο κ. Τσίπρας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κ. Τσίπρας –είχε περάσει και τα Χριστούγεννα στο χωριό του- θα λάβει την απόφαση να είναι υποψήφιος στο νομό Άρτας, απ’ όπου και κατάγεται, για να ενισχύσει περισσότερο την προοπτική εκλογής βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό.

Η εξήγηση που δίνει η εφημερίδα έχει βάση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Ηπειρώτικου Βήματος, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει αυξημένη δυναμική στο νομό Άρτας, όχι μόνο λόγω της παρουσίας του κόμματος τόσο εντός, όσο και εκτός Βουλής, αλλά και λόγω της καταγωγής του Αλ. Τσίπρα.

Οι πιθανότητες να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ έδρα στην Άρτα, για πρώτη φορά είναι, πάρα πολλές και εάν αυτό γίνει, θα σπάσει για πρώτη φορά ο δικομματισμός μετά τη μεταπολίτευση στο νομό, τις έδρες του οποίου κέρδιζαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επί 38 χρόνια.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας ipirotikovima.gr, ενισχυτική είναι η ανάλυση που έκανε προ ημερών ο γνωστός εκλογολόγος Ηλίας Νικολακόπουλος ειδικά για τις τριεδρικές εκλογικές περιφέρειες, όπως είναι η Άρτα. Ο Ηλίας Νικολακόπουλος ουσιαστικά είπε ότι από μία έδρα αναμένεται να εκλέξουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ την τρίτη έδρα είναι πάρα πολύ πιθανό να κερδίσει –στη δεύτερη κατανομή – κάποιο από τα άλλα κόμματα που θα μπουν στη Βουλή!

Ιδιαίτερη σημασία έχει το στοιχείο που έχει στη διάθεσή του το Ηπειρώτικο Βήμα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός από τις μετακινήσεις που έχει από το ΠΑΣΟΚ, δέχεται και κόσμο από τη Ν.Δ. Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, με βάσει και τελευταίες μετρήσεις που έχει και η Ν.Δ. στη διάθεσή της, το κόμμα που ηγείται ο Αντ. Σαμαράς έχει διαρροές περίπου 5-6% προς το ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της έντονης αντιμνημονιακής του στάσης.

Ειδικά στην Άρτα, αναφέρει το Ηπειρώτικο Βήμα, αυτό επιβεβαιώνεται πλήρως, καθώς οι διαχωριστικές γραμμές είχαν σπάσει και στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, όπου πολλές καθαρόαιμες δεξιές οικογένειες στήριξαν για το Δήμο Άρτας, την υποψήφια δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ, την Όλγα Γεροβασίλη, η οποία φέρεται επίσης κατά τη Real News να είναι υποψήφια βουλευτής. Ακόμη ως σίγουρη υποψήφια για το ψηφοδέλτιο του νομού Άρτας, παρουσιάζεται και η συμβολαιογράφος Λίτσα Κιτσαντά, η οποία ήταν υποψήφια και στις εκλογές του 2009.

2012-02-29

ixotisartas.gr