Η Άρτα τιμά την Πολιούχο Αγία Θεοδώρα

Και χορωδιακή βραδιά από τον «ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ»
 
Στις 11 Μαρτίου η πόλη της Άρτας εορτάζει τη μνήμη της πολιούχου Αγίας Θεοδώρας. Από την Ιερά Μητρόπολη Άρτας εκδόθηκε το πρόγραμμα εορτασμού της πολιούχου. Η σχετική ανακοίνωση έχει ως ακολούθως: «Με ιδιαίτερη λαμπρότητα στις 11 Μαρτίου η Τοπική μας Εκκλησία θα εορτάσει και τιμήσει  την πολιούχο και προστάτιδα της πόλεώς μας, Αγία Θεοδώρα, Βασίλισσα του Δεσποτάτου της Ηπείρου. Όπως γνωρίζετε την παραμονή και την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελούνται ο Πανηγυρικός Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία με την Λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Εικόνας της Αγίας αντίστοιχα.
 
(9/3/2012)

Προτρέπουμε, λοιπόν, όλους να συμμετάσχετε στις λατρευτικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα λάβουν χώρα ως εξής:
 
Σάββατο  10 Μαρτίου  2012
 
Το απόγευμα και ώρα 6, πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής καί Ρεντίνης κ. Ιωάννου.
 
Κατόπιν στις 9 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί Ιερή Αγρυπνία.
 
Κυριακή 11 Μαρτίου & ώρα 7 το πρωί
 
Ο Όρθρος, και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως καί Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.
 
Μετά το πέρας θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη μεγάλη Λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Εικόνας της Αγίας στις κεντρικές οδούς της πόλης.
 
Το απόγευμα και ώρα 6 θα τελεσθεί η Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού».
 

Και χορωδιακή βραδιά από τον «ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ»
 
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άρτας «Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ» σε συνεργασία  με την Ιερά Μητρόπολη Άρτας, το Δήμο Αρταίων και την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας  διοργανώνει χορωδιακή βραδιά με την ευκαιρία της εορτής της πολιούχου μας Αγίας Θεοδώρας, το Σάββατο 10 Μαρτίου 2012 και ώρα 8:30 μμ στην αίθουσα «Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος» του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης Άρτας.
 
Συμμετέχουν η μικτή και εφηβική χορωδία της Άνδρου,   η μικτή χορωδία των Σερβίων Κοζάνης και η μικτή και εφηβική χορωδία «Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ»

ixotisartas.gr

2012-03-09