Το ψάρεμα στον Αμβρακικό κατέληξε σε τραγωδία

Τραγική η κατάληξη του 19χρονου Λάζαρου Ζαρκαδούλα από τον Άγιο Σπυρίδωνα

Ο 19χρονος Λάζαρος Ζαρκαδούλας από τον Άγιο Σπυρίδωνα Άρτας από άγνωστη -μέχρι στιγμής- αιτία βρέθηκε μετά από 24 ώρες νεκρός κοντά στην Παναγία της Ροδιάς ενώ τον αναζητούσαν από προχθές το μεσημέρι οι δικοί του και μεγάλη δύναμη της Αστυνομίας και του Λιμενικού. Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής γνωστές πληροφορίες της υπόθεσης ο νεαρός όπως το συνήθιζε μπήκε στην βάρκα του το πρωί της Πέμπτης γύρω στις 8:30 το πρωί προκειμένου να ανοιχτεί για ψάρεμα στην περιοχή της Ροδιάς.

Καθώς έφτασε μεσημέρι και δεν είχε επιστρέψει -όπως συνήθως- στο σπίτι του, οι δικοί του που στο μεταξύ ανησύχησαν καθώς δεν μπόρεσαν να επικοινωνήσουν μαζί του, απευθύνθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας και στο Λιμενικό.

Οι έρευνες ξεκίνησαν άμεσα και η αναζήτηση έγινε τόσο με πλωτό μέσο από την Λιμενική Υπηρεσία, όσο και με ελικόπτερο μέχρι που έπεσε το σκοτάδι όμως χωρίς αποτέλεσμα.

Με το πρώτο φως της ημέρας και ενώ εξακολούθησε η αναζήτησή του, γύρω στις 8:30 το πρωί της Παρασκευής εντοπίστηκε η σορός του που ξεβράστηκε περί τα 200 μέτρα από την ακτή κοντά στην Παναγία της Ροδιάς. Λίγο μακρύτερα εντοπίστηκε και η βάρκα του.

Ήδη χθες το μεσημέρι η σορός του άτυχου νεαρού άνδρα οδηγήθηκε στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Άρτας και από κει αποστάλθηκε στα Ιωάννινα προκειμένου να γίνει νεκροψία – νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Το γεγονός είχε θορυβήσει την τοπική κοινωνία από τη στιγμή της αναζήτησης ενώ όλο το βράδυ στην περιοχή κοντά στο σημείο που συνήθως ψάρευε το παιδί μεγάλη ήταν και η κινητοποίηση πολιτών προκειμένου να συνδράμουν στην έρευνα. Η είδηση χθες το πρωί ότι βρέθηκε όμως πλέον ήταν αργά σόκαρε την τοπική κοινωνία, όχι μόνο του Αγίου Σπυρίδωνα, αλλά και της Άρτας γενικότερα ενώ ο θρήνος συγγενών, φίλων και συναθλητών του 19χρονου που εκτός από το ψάρεμα είχε χόμπι του και τον αθλητισμό ήταν μεγάλος.

Συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

2012-04-02

ixotisartas.gr