Με… «ωδίνες» η συγκρότηση των ψηφοδελτίων στην Άρτα

Δόθηκαν ονόματα από το ΠΑΣΟΚ -«Ψήνονται» οι επιλογές της Ν.Δ.

Με ένα μεγάλο φιάσκο, από ένα μεγάλο κόμμα, όπως το ΠΑΣΟΚ συνοδεύτηκε η ανακοίνωση των ονομάτων των υποψήφιων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, για την Άρτα. Ενώ ανακοινώθηκε ως υποψήφια η κ. Χριστίνα Σπάκα, στη συνέχεια δήλωσε πως δεν επιθυμεί να είναι υποψήφια βουλευτής. Τι μεσολάβησε κανείς δεν το γνωρίζει, επίσημα τουλάχιστον, όμως όλοι οι τοπικοί παράγοντες του ΠΑΣΟΚ διατείνονται πως το όνομά της ανακοινώθηκε μετά από σύμφωνη γνώμη της ίδιας.Λέγεται επίσης πως η κ. Σπάκα ήταν από τα ονόματα που προτάθηκαν από τον Δήμαρχο Αρταίων Γιάννη Παπαλέξη, όταν του ζητήθηκε η αρωγή στην συγκρότηση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στην Άρτα, αλλά και στην Ήπειρο, με την ιδιότητα του προέδρου της ΠΕΔ.


Λέγεται επίσης πως η κ. Χριστίνα Σπάκα, δικηγόρος στο επάγγελμα, είναι αδελφή του αντιπροέδρου της Δημοτικής Ενότητας Άρτας του Δήμου Αρταίων, που εκλέχτηκε με το ψηφοδέλτιο του Δημάρχου Αρταίων Γ. Παπαλέξη, στις εκλογές του Νοεμβρίου 2010.

Από στελέχη του ΠΑΣΟΚ επισημαίνεται επίσης πως η κ. Σπάκα, δεν είχε μέχρι πρότινος καμία σύνδεση με τον κομματικό χώρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά η επιλογή της έγινε στα πλαίσια της διεύρυνσης και της ανανέωσης των ψηφοδελτίων.

Να σημειωθεί πως στην Άρτα υπάρχουν σχεδόν μια δεκάδα γυναικεία ονόματα, τα οποία θα μπορούσαν να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, όμως άλλες αρνήθηκαν, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις η πρόταση καθόδου έγινε, «απλώς για να γίνει», όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα.

«Ψήνεται» το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.

Εμπλοκή πάντως ακούγεται ότι υπάρχει στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου της Ν.Δ. στην Άρτα. Πληροφορίες θέλουν στο ψηφοδέλτιο να συμμετέχουν οι Γεώργιος Στύλιος, Χρήστος Τσιρογιάννης, Εύη Καραμπίνα, Τασούλα Σίμου και ο βουλευτής Κώστας Παπασιώζος. Όμως οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για «βέτο» του Κ. Παπασιώζου στις υποψηφιότητες Τσιρογιάννη και Σίμου, με αιτιολογικό πως το ψηφοδέλτιο «γέρνει» προς τον κάμπο.

Μετ’ επιτάσεως ακούγεται πως δεν θα είναι κανείς εκ της οικογένειας Παπαδημητρίου, λόγω της συνεχιζόμενης «εμφύλιας» διαμάχης, ενώ και η υποψηφιότητα του Γιώργου Παπαβασιλείου εάν θα προκριθεί θα γίνει μόνο και μόνο επειδή στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων υπάρχει πλειάδα υποψηφίων βουλευτών από άλλα κόμματα (Τσιρώνης, Γαρνέλης, Χαμπίπης, Μπάρμπας κ.α.) και δεν μπορεί να τον καλύψει μόνον η υποψηφιότητα Στύλιου.

Έτοιμο το ΚΚΕ

Με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Άρτας του ΚΚΕ δίνει στη δημοσιότητα τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου στο νομό.

Η σύνθεση του κόκκινου ψηφοδελτίου είναι:

-Αλιφτήρας  Γιώργος του Βασιλείου. Εναερίτης σε γραμμές μεταφοράς ρεύματος.

-Γιαννούλης Δημήτρης του Νικολάου. Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Άρτας, οικοδόμος.

-Ζορμπά - Ζιώβα  Ρίτα του Κωνσταντίνου. Φαρμακοποιός, μέλος του ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Άρτας, αντιπρόσωπος στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.

-Μπέτσας Βαγγέλης του Θανάση. Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων.

-Παπαϊωάννου Κώστας του Λάμπρου. Επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» , στο δήμο Αρταίων.  Δημοτικός Σύμβουλος Άρτας. Πρώην Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Άρτας.

«Η Κ.Ο. Άρτας  του Κ.Κ.Ε., με την προκήρυξη των εκλογών, απευθύνει προσκλητήριο στην εργατική τάξη, στα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου, στη νέα γενιά και τις γυναίκες, να πραγματοποιήσουν ένα μεγάλο άλμα,  με μαζική υπερψήφιση των ψηφοδελτίων του Κ.Κ.Ε., σε όλη τη χώρα. Αυτό θα είναι το νέο μήνυμα των εκλογών. Αυτό αποτελεί λύση και προϋπόθεση ο λαός να συνενώσει το δίκιο του, που το ξέρει καλά, την αγανάκτηση που νοιώθει,  με την αισιοδοξία, τη μαχητικότητα, την ανάδειξη της λαϊκής πρωτοβουλίας.

Στην Άρτα το ψηφοδέλτιο του Κ.Κ.Ε., αποτελείται από αγωνιστές, που ζείτε μαζί τους, στη δουλειά, στη γειτονιά, στην πόλη και στα χωριά μας. Που βιώνεται μαζί τους την αντιλαϊκή θύελλα.  Η Κ.Ο. Άρτας του Κ.Κ.Ε. καλεί τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος, τους συναγωνιστές, που παρά τις όποιες διαφορές έχουν, πάλεψαν μαζί μας όλα αυτά τα χρόνια, σε μια δράση γεμάτη αυτοθυσία,  ούτως ώστε να φτάσει παντού η εναλλακτική πρόταση του Κ.Κ.Ε.,  για διέξοδο από την κρίση υπέρ του λαού.

Ιδιαίτερα για το νομό μας,  που  η μια από τις 3 έδρες  θα είναι στο ΚΚΕ,  δεν πρέπει να  υπάρξει καμιά και κανένας, που δεν θα κάνει αυτό το άλμα της υπερψήφισης του ψηφοδελτίου του Κ.Κ.Ε.».

Έτοιμος και ο ΣΥΡΙΖΑ

Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Άρτα, σύμφωνα με πληροφορίες συμπληρώθηκε με την κάθοδο του Γιώργου Χασκή από την ΚΟΑ. Έτσι η πεντάδα του ψηφοδελτίου απαρτίζεται από τους Όλγα Γεροβασίλη, Λίτσα Κιτσαντά, Βασίλη Τσίρκα, Μπάμπη Πεσλή και Γιώργο Χασκή.

Γυναίκες στη ΔΗΜΑΡ

Με τα ονόματα των Μιχάλη Καττή, Νίκου Μπάρμπα,  Άγγελου Μητσαρά, Στ. Μπάλια, να ακούγονται έντονα για το ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ, η επιθυμία των κεντρικών του κόμματος είναι να υπάρχουν στη σύνθεση του ψηφοδελτίου τουλάχιστον δύο γυναίκες.

Δύο στη ΔΗΣΥ

Μόνο τα δύο ονόματα των Γιώργου Παπαγεωργίου και Δημήτρη Σκανδάλη έχουν ανακοινωθεί προς το παρόν από το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη, «Δημοκρατική Συμμαχία».

ΛΑΟΣ και «Ανεξάρτητοι Έλληνες»

Ανανεωμένο ακούγεται πως θα είναι το ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ στην Άρτα με τη συμμετοχή έμπειρων ανθρώπων και από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ο Μαρίνος Γαρνέλης είναι το εντυπωσιακό όνομα για το κόμμα του Παναγιώτη Καμμένου «Ανεξάρτητοι Έλληνες» όμως ακούγεται πως μπορεί να υπάρξει και η έκπληξη από τον κάμπο που ακούει στο όνομα Κοσμάς Βούλγαρης. Ο αντιδήμαρχος Ν. Σκουφά, λέγεται πως είναι από τους ένθερμους υποστηρικτές του Καμμένου και έχει πρόταση να είναι υποψήφιος βουλευτής.

2012-04-17

ixotisartas.gr