Ένταση από την επίσχεση εργασίας των Ειδικευόμενων στο Νοσοκομείο Άρτας

Προσωρινή αναστολή μέχρι την πληρωμή των εφημεριών

Η πίεση από την επίσχεση εργασίας των Ειδικευόμενων του νοσοκομείου Άρτας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με «έμφραγμα» ολόκληρος ο κύκλος της νοσηλείας και την παροχής βοηθειών στους άρρωστους συμπολίτες μας που προστρέχουν στις υπηρεσίες του ΕΣΥ, βρήκε προσωρινή ανακούφιση, λόγω της αναστολής των κινητοποιήσεων.

Όπως υποσχέθηκε η Διοίκηση του Νοσοκομείου, θα εξοφληθούν για τις εφημερίες των τριών προηγούμενων μηνών έως την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη.


Όπως τονίζουν οι εκπρόσωποι των ειδικευόμενων –που θα παραχωρήσουν συνέντευξη την Δευτέρα-  παραμένουν απλήρωτοι και διεκδικούν δυναμικά πλέον την καταβολή των χρημάτων των εφημερίων.

Να σημειωθεί πως μέσα στη δύσκολη κοινωνικοοικονομική συγκυρία, την οποία βιώνουμε όλοι οι Έλληνες, η εργασία των ειδικευόμενων στα νοσοκομεία καλύπτει όλο και περισσότερες ανάγκες - από τις εφημεριακές ανάγκες του Νοσοκομείου, με υπέρβαση των ωραρίων μέχρι και ανάληψη ρόλου τραυματιοφορέα ή νοσηλευτή.

Όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζουν κάποιοι από τους εργαζόμενους, είναι οι «κωπηλάτες» σε μια μεγάλη νοσηλευτική «γαλέρα», αφού οι συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να ασκήσουν την επιστήμη τους, γίνονται όσο περνάει ο καιρός της εποχής του μνημονίου όλο και πιο αντίξοες, αφού λιγότεροι γιατροί καλούνται να εξετάσουν και να φροντίσουν περισσότερους ασθενείς, με  ελλείψεις σε βασικά νοσοκομειακά υλικά με λειψό νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό και με μειώσεις σε μισθούς κ.λ.π.

Από την στιγμή δε που οι εφημερίες που έγιναν, είναι ληξιπρόθεσμες και απαιτητές,  σύμφωνα με τις ισχύουσες εργατικές διατάξεις έχουν το δικαίωμα επισχέσεως εργασίας διότι στο πρόσωπό τους συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις άσκησης του δικαιώματος αυτού μέχρι εξόφλησης των οφειλομένων.

Βέβαια το βάρος για τη νοσηλεία πέφτει στους ειδικευμένους γιατρούς και το υπόλοιπο προσωπικό, με αποτέλεσμα  οι κινητοποιήσεις των Ειδικευόμενων Γιατρών να έχουν επιπτώσεις σε κάποιες κλινικές όπου παρατηρείται αδιαχώρητο, ενώ και τα έκτακτα περιστατικά καλούνται να τα αντιμετωπίσουν οι υπόλοιποι γιατροί.

Τα προβλήματα οικονομικού και εργασιακού χαρακτήρα στο Νοσοκομείο είναι πολύ σοβαρά, και για το λόγο αυτό θα παραχωρηθεί συνέντευξη τύπου την ερχόμενη

Δευτέρα στο χώρο του Νοσοκομείου από το Σύλλογο Εργαζομένων, προς τα τοπικά ΜΜΕ.

ixotisartas.gr