Κινητοποιήσεις για την διακοπή σίτισης στο ΤΕΙ

Σε κατάληψη προχώρησαν οι σπουδαστές στη Διοίκηση του ΤΕΙ Ηπείρου με αφορμή την απόφαση για αναστολή λειτουργίας των εστιατορίων με αποτέλεσμα την διακοπή της σίτισης από τις 15 Ιουνίου.

Παράλληλα οι σπουδαστές προχωρούν κι σε άλλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας με στόχο την ενημέρωση της κοινής γνώμης στην Άρτα.

Οι φοιτητές τονίζουν ότι η αναστολή της σίτισης όπου είναι ο μεγαλύτερος πυλώνας επιβίωσης για τις σπουδές τους αποτελεί καίριο χτύπημα και θα οδηγήσει πολλούς σε διακοπή των σπουδών τους.

«Αν δεν δοθεί άμεσα λύση, πολλοί σπουδαστές θα σταματήσουν τις σπουδές τους και θα αναγκαστούν να φύγουν από την Άρτα λόγο οικονομικών δυσκολιών, όπως επίσης δεν θα προσέλθουν άλλοι τόσοι υποψήφιοι φοιτητές που θα επιλέξουν τα τμήματα της Ηπείρου με αποτέλεσμα χρόνο με τον χρόνο να ερημώσουν τα ΤΕΙ της Ηπείρου» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Οι σπουδαστές επιρρίπτουν ευθύνες στη Διοίκηση του ΤΕΙ Ηπείρου την οποία χαρακτηρίζουν ανύπαρκτη και ζητούν από όλους τους φορείς να κινητοποιηθούν και να συμβάλλουν στην εξεύρεση λύσης.

2012-06-09

epirupost.gr