Θεσπρωτία:Μισός τόνος χασίς σε ένα 24ωρο!

Σχεδόν μισό τόνο χασίς μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο κατέσχεσαν οι αστυνομικές αρχές της Θεσπρωτίας οι οποίες αποδεικνύουν ότι δεν εφησυχάζουν στις επιτυχίες αλλά δίνουν έναν συνεχή κι αδιάκοπο αγώνα κατά της εγκληματικότητας. Και βέβαια η εμπειρία του Αστυνομικού Διευθυντή Γιώργου Λελοβίτη αποδεικνύεται πολύτιμη στον καθημερινό πόλεμο με τα οργανωμένα κυκλώματα.

Οι αστυνομικοί λοιπόν μετρούν δύο ακόμη επιτυχίες οι οποίες έρχονται μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο. Κατασχέθηκε μία τεράστια ποσότητα ναρκωτικών που πλησιάζει τα 450 κιλά. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι οι κατασχέσεις μεγάλων ποσοτήτων είναι σχεδόν καθημερινή υπόθεση. Τα Αλβανικά κυκλώματα χρησιμοποιούν τα μονοπάτια της περιοχής, τα οποία όμως έχουν κλείσει οι αυστηροί έλεγχοι της αστυνομίας. Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση δύο ημεδαποί, ηλικίας 22 και 24 ετών, ενώ αναζητούνται   άλλοι τρεις συνεργοί τους (δύο Έλληνες και ένας υπήκοος Αλβανίας), οι οποίοι οργάνωσαν την εισαγωγή και διακίνηση μεγάλης ποσότητας κάνναβης από την Αλβανία στη χώρα μας.

Ειδικότερα το βράδυ της Κυριακής στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν ένα  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 22χρονο και συνοδηγό τον 24χρονο, μέσα στο οποίο βρέθηκε τόσο στο χώρο των αποσκευών όσο και των πίσω καθισμάτων του αυτοκινήτου, ποσότητα κάνναβης που ξεπερνά τα (160) κιλά. Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι οι δύο συλληφθέντες αποτελούσαν το εκτελεστικό τμήμα της σπείρας αφού ενεργούσαν κατ` εντολή και υπό την καθοδήγηση των υπολοίπων μελών της οργάνωσης, οι οποίοι, προκειμένου να θέσουν σε εφαρμογή το σχέδιό τους, είχαν προβεί στις απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες  και είχαν ρυθμίσει όλες τις λεπτομέρειες για τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.

Πριν περάσουν λίγες ώρες από την ολοκλήρωση της επιχείρησης αυτής, οι αστυνομικοί έδρασαν και πάλι. Σε δασώδη περιοχή της Σαγιάδας εντόπισαν και κατέσχεσαν οκτώ ταξιδιωτικούς σάκους, οι οποίοι περιείχαν 251 δέματα κάναβης, συνολικού βάρους 270 κιλών. Τα ναρκωτικά είχαν μεταφέρει και είχαν κρύψει επιμελώς άγνωστοι δράστες, πιθανότατα Αλβανοί, οι οποίοι αναζητούνται.

2013-02-12

epiruspost.gr