Οι Τσάμηδες με χρήματα της Αλβανίας διεκδικούν εδάφη της Ελλάδας!


Το ποσό των 60.000 ευρώ το χρόνο παίρνει ως ενίσχυση το κόμμα των Τσάμηδων από το αλβανικό κράτος, για τις δραστηριότητές του!
Aποκλειστική σχεδόν πολιτική επιδίωξη του PDIU είναι η διεκδίκηση εδαφών της Ελλάδας στη Θεσπρωτία.  Πέρα από την οικονομική χορηγία του αλβανικού κράτους οι Τσάμηδες χρηματοδοτούνται και από την Αμερική.
Επιπλέον σύντομα το τσάμικο κόμμα θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση της Αλβανίας,  με τρεις υφυπουργούς και τρεις γενικούς διευθυντές. Οι υφυπουργοί  θα είναι στο... υπουργείο Πολιτισμού, Δικαιοσύνης και Παιδείας.
«Το ζήτημα των Τσάμηδων είναι ένα σύνθετο ζήτημα, αλλά πάνω από όλα είναι ένα θέμα που δεν μπορεί να επιλυθεί μόνο από το αλβανικό έθνος. Είναι ένα διεθνές θέμα, διότι αφορά τις σχέσεις μεταξύ της Αλβανίας και των γειτονικών χωρών, ως εκ τούτου δεν μπορεί να επιλυθεί με απλό τρόπο», τονίζει συχνά πυκνά ο πρόεδρος του κόμματος Δικαιοσύνης Ένταξης και Ενότητας Σπετίμ Ίντριζι, όπως γράφει η «Κάτοψη». Επισημαίνει ότι το πρόβλημα σήμερα είναι αρκετά μεγάλο και ζητά από τους διεθνείς οργανισμούς και να ενδιαφερθούν για το ζήτημα.  Μεγάλο πρόβλημα, σύμφωνα με τον Ίντριζι είναι η διάβαση των συνόρων της αλβανο-ελληνικής μεθορίου από τους πολίτες της Αλβανίας, οι οποίοι δηλώνουν ως χώρα καταγωγής την Τσαμουριά.

2012-02-06

e-igoumenitsa.gr