Δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα η ΔΕΠΑ

Με αφορμή το δημοσίευμα του Epiruspost με θέμα για την προκήρυξη της ΔΕΠΑ προκειμένου να γίνει η προμήθεια και η τοποθέτηση τεσσάρων συμπιεστών στο Φλωροβούνι η επιχείρηση επέλεξε να απαντήσει, μέσω Θεσπρωτίας. Η απάντηση δόθηκε μέσω του Ράδιο Ηγουμενίτσα και σύμφωνα με το δημοσίευμα που ακολούθησε στο blog 892FM «υπεύθυνος της εταιρίας ενημέρωσε πως προχωράει με τις μελέτες και τους διαγωνισμούς που χρειάζεται ο αγωγός γιατί θέλει να παραμείνει πρώτος σε σχέση με τους τρεις ανταγωνιστές του.

Όχι μόνο ο διαγωνισμός για τους συμπιεστές αλλά και άλλα βήματα και μελέτες που έχει κάνει η εταιρεία γίνονται όλα με το ίδιο σκεπτικό, να είναι ο αγωγός της Ελλάδας εκείνος που θα πάρει αέριο από το Αζερμπαιτζάν.

Δεν θα προχωρήσει καμία εργασία κατασκευής μέχρι και να παρθεί η απόφαση από το Αζερμπαιτζάν, τους επόμενους μήνες.

Γι αυτό ας μην προτρέχουν όσοι διατυμπανίζουν ότι το θέμα έχει κλείσει, γιατί όπως καταλαβαίνουμε όλοι, όλα τα θέματα ακόμη είναι ανοιχτά όσο καθυστερεί η απόφαση για το αζέρικο αέριο.

Το κρίσιμο θέμα δεν είναι ποια εταιρία επιλέχθηκε για να προμηθεύσει τους συμπιεστές αλλά ποια θα είναι η απόφαση για τον νικητήριο αγωγό, που είναι προς το συμφέρον όλων μας να διέρχεται από την Ελλάδα και να τον διαχειρίζεται Ελληνική εταιρεία».

- Η προσπάθεια της ΔΕΠΑ να απολογηθεί για τα αυτονόητα είναι όντως ζηλευτή. Η προσπάθειά της όμως να υποβαθμίσει την δική της προκήρυξη όπου τα πάντα αναγράφονται με απόλυτη σαφήνεια είναι άστοχη και υποτιμά τη νοημοσύνη.

Αξιοζήλευτη βέβαια είναι και η βεβαιότητα της ότι θα μείνει σε ελληνικά χέρια, όταν είναι δρομολογημένες οι διαδικασίες για την πώληση.

Και φυσικά για την Ήπειρο ο αγωγός φυσικού αερίου δεν έχει καμία αξία, αν δεν διακλαδώνεται στην περιοχή. Αυτό που πρέπει να θυμάται η ΔΕΠΑ και τα συναρμόδια υπουργεία είναι ότι η δέσμευση για ίδρυση ΕΠΑ Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας μένει μετέωρη καθώς μέχρι τώρα δεν έγινε πράξη.

2012-02-13

epiruspost.gr