Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα στο λιμάνι Ηγουμενίτσας

Μέλη εγκληματικής ομάδας, που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών συνελήφθησαν ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση που πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
 
Πρόκειται για δύο Αφγανούς 46 κι 29 ετών, ενώ ένας τρίτος, συνεργάτης τους αναζητείται.

Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και επισταμένες έρευνες, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, εντόπισαν στο Νέο Λιμένα Ηγουμενίτσας δύο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα, στα οποία, όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο, οι διακινητές μετέφεραν συνολικά δώδεκα αλλοδαπούς μετανάστες, προκειμένου να μεθοδευθεί η προώθησή τους στο εξωτερικό.
 
Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι Αφγανοί μη νόμιμοι μετανάστες παρελήφθησαν από τους διακινητές το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας σε διάφορα σημεία της Αθήνας, με τελικό προορισμό την Ιταλία.
 
Οι διακινητές, με την επιστροφή τους στην Αθήνα, θα ελάμβαναν για τη μεταφορά από μέλος του κυκλώματος το ποσό των επτακοσίων ευρώ ο καθένας.
 
Τα δύο Ι.Χ.Ε. οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν από τους διακινητές κατασχέθηκαν ενώ κατασχέθηκαν και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.
 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη σύλληψη των συνεργών τους και τον εντοπισμό τυχών άλλων εμπλεκομένων.

epiruspost.gr

2012-02-28