Κατηγορούμενος ο ΟΛΗΓ για τα πετρέλαια

Αντιμέτωπη με τη Δικαιοσύνη είναι η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας λόγω της ολιγωρίας της στην χωροθέτηση ζώνης για την εγκατάσταση αποθηκών πετρελαιοειδών.

Πριν από μερικά χρόνια η διοίκηση του ΟΛΗΓ είχε εκπονήσει το χωροταξικό του λιμανιού, όπου σύμφωνα με αυτό προβλέπονταν η εγκατάσταση δεξαμενών καυσίμων. Τότε ένας ιδιώτης ενδιαφέρθηκε να επενδύσει στην περιοχή.

Η οριοθέτηση όμως δεν ολοκληρώθηκε ποτέ λόγω των αντιρρήσεων που είχε τότε ο Δήμος της Ηγουμενίτσας.

Ο ΟΛΗΓ αντί να αναζητήσει λύσεις έβαλε το πακέτο στο συρτάρι. Δεν προχώρησε σε καμία τροποποίηση του χωροταξικού και στο μεταξύ... κι άλλοι ιδιώτες, υποψήφιοι επενδυτές έκαναν αίτηση για ίδρυση ανάλογων εγκαταστάσεων.

Απάντηση δεν έλαβαν, με αποτέλεσμα να προσφύγουν στα αρμόδια Υπουργεία και στη Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές αποτέλεσμα των προσφυγών αυτών ήταν οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί στις διοικήσεις του ΟΛΗΓ.

Σε συνέχεια της προχειρότητας εκείνης ήρθε τώρα μια νέα προχειρότητα. Από τη σημερινή διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος.

Προκειμένου λοιπόν να δείξει ότι κάτι έκανε συνέταξε νέα μελέτη για την οριοθέτηση αποθηκών καυσίμων που προβλέπει την ανάπτυξη μιας τέτοιας δραστηριότητας σε διάφορα σημεία.

Την μελέτη αυτή, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, την παρουσίασε ήδη στον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας και τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας.

Εκ μέρους του Δήμου εκφράστηκαν σοβαρές ενστάσεις για τις περιοχές που προτείνονται. Παρόλα αυτά η Διοίκηση του ΟΛΗΓ επέμενε να την αποστείλει στο Δημοτικό Συμβούλιο για γνωμοδότηση.

Ο χρόνος άλλωστε πιέζει καθώς σύντομα θα είναι αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη.

Γιατί αν πραγματικά ενδιαφέρονταν να λύσει το πρόβλημα θα είχε δώσει περισσότερη βαρύτητα στην πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Θωμά Πιτούλη.

Καθώς τα οικονομικά του ΟΛΗΓ είναι ανθηρά, ο κ. Πιτούλης πρότεινε στη Διοίκηση να προχωρήσει στην εκπόνηση οικονομοτεχνικής μελέτης για την εγκατάσταση μιας τέτοιας δραστηριότητας στην περιοχή Γωνιά. Μάλιστα τόνισε ότι μέσω του προγράμματος Jessica μπορεί να βρεθεί και ιδιώτης επενδυτής.

Με τον τρόπο αυτό θα λύνονταν ουσιαστικά το πρόβλημα, θα δημιουργούνταν ένα ξεκάθαρο πλαίσιο και ο ΟΛΗΓ θα απέφευγε μία ακόμη τσαπατσουλιά!

e-igoumenitsa.gr

2012-03-08