Σοβαρά επεισόδια στο Αιτωλικό

Επτά προσαγωγές υπόπτων έγιναν το πρωί από τον οικισμό των ρομά στο Κ.Υ. Αιτωλικού, μετά τα πρωτοφανή επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ και τις πρώτες πρωινές ώρες. Καζάνι που βράζει η περιοχή. Δείτε video με όσα όλα έγιναν

Σε έρευνες σε οικίες αθίγγανων και σε προσαγωγές επτά συνολικά ατόμων προχώρησε το πρωί η Αστυνομία, στον οικισμό απ’όπου χθες το βράδυ ξεκίνησαν τα πολύ σοβαρά επεισόδια μεταξύ ρομά και κατοίκων του Αιτωλικού και που είχαν σαν αποτέλεσμα των τραυματισμό τριών ατόμων από πυροβολισμούς.
Δείτε λεπτό προς λεπτό τα όσα έγιναν χθες, από την ώρα που εξοργισμένοι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στα δυτικά γεφύρια, τους πυροβολισμούς και τα επεισόδια που ακολούθησαν μέχρι την επέμβαση της Πυροσβεστικής για να σβήσει τις φωτιές που έβαλαν οι ρομά:

Των επεισοδίων είχε προηγηθεί επίθεση νεαρών ρομά με πέτρες κατά διερχόμενων αυτοκίνητων έξω από τον οικισμό τους, κάτι που έγινε και προχθές και που αυτά τα περιστατικά αποτέλεσαν την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής των κατοίκων. Έτσι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην έξοδο των δυτικών γεφυριών που οδηγούν στον οικισμό αλλά δέχθηκαν πυρά από τους ρομά, που στο μεταξύ είχαν αποκλείσει με κάδους και φωτιές τον δρόμο, κοντά στο Κέντρο Υγείας.


Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα ο ένας πιο σοβαρά, κανείς όμως δεν διατρέχει κίνδυνο. Από εκεί και μετά κάτοικοι οπισθοχώρησαν στην αρχή των γεφυριών και άρχισαν να συγκεντρώνονται και άλλοι κατά εκατοντάδες, με την ατμόσφαιρα να μυρίζει μπαρούτι. Στο σημείο βρέθηκε και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κώστας Μπαρμπαρούσης, ενώ έφτασαν ισχυρές ενισχύσεις της Αστυνομίας από Αγρίνιο και Πάτρα.


Οι αστυνομικοί αρχικά απέκλεισαν την πρόσβαση προς τα γεφύρια και ήρθαν σε έντονη αντιπαράθεση με τους πολίτες, επειδή δεν γίνονταν επέμβαση και ακολούθησε μετάβαση δυνάμεων της ΟΠΚΕ κοντά στο μπλόκο των ρομά. Την ομάδα της ΟΠΚΕ ακολούθησαν όμως περίπου πενήντα άτομα, που άρχισαν να βρίζουν και να χειρονομούν κατά των ρομά και ακολούθησε νέο μπαράζ πυροβολισμών, ευτυχώς χωρίς να σημειωθούν νέοι τραυματισμοί.


Από εκεί και πέρα οι ρομά έβαλαν φωτιά και σε ξερά χόρτα στην περιοχή όπου ήταν συγκεντρωμένοι, για να ακολουθήσει επέμβαση της πυροσβεστικής και να ανοίξει ο δρόμος Αιτωλικό – Αστακός, που όλες αυτές τις ώρες, είχε κλείσει.


Η ένταση συνεχίστηκε μέχρι το πρωί, όταν και η Αστυνομία προχώρησε σε έρευνες σε οικίες ρομά στον οικισμό τους και σε επτά συνολικά προσαγωγές. Στις οικίες δεν βρέθηκε οπλισμός, αν και οι ρομά την ώρα των επεισοδίων πυροβολούσαν με κυνηγετικά όπλα αλλά και καλάσνικοφ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες!


Από εκεί και πέρα συγκεντρώνονται στοιχεία, και απομένει να δούμε εάν κάποιες από τις προσαγωγές μετατραπούν σε συλλήψεις. Στο μεταξύ στην περιοχή, αναμένεται να παραμείνουν αστυνομικές δυνάμεις και σήμερα αλλά και τις επόμενες ημέρες, ώστε να αποτραπούν νέα επεισόδια, αφού πλέον δεν χρειάζεται και πολύ το Αιτωλικό να μετατραπεί και πάλι σε εμπόλεμη ζώνη, μιας και η συμβίωση μεταξύ ρομά και κατοίκων του Αιτωλικού, έχει πλέον καταστεί σχεδόν αδύνατη.

 

2012-08-04

thebest.gr