Μηνύσεις οι εργαζόμενοι στο Άκτιο – Αμβρακία

Οι εργαζόμενοι των τριών εργολαβιών του οδικού έργου, που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και οκτώ μήνες, προχωρούν πλέον και την κατάθεση μηνύσεων στους κατά τόπους Εισαγγελείς, μετά και την μη καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων, γεγονός που αποτελεί ποινικό αδίκημα και προβλέπει ακόμη και  σύλληψη του εργοδότη!

Τις τελευταίες μέρες αρκετοί εργαζόμενοι πέρασαν το κατώφλι του επόπτη εργασίας στο Αγρίνιο, για να καταγγείλουν το γεγονός και από εκεί προβλέπεται και η κατάθεση μηνύσεων κατά των εταιριών που τους έχουν απλήρωτους. Πρόκειται για τους εργαζομένους της “Ιόνιος Τεχνική”  που οι περισσότεροι από αυτούς , όπως καταγγέλλουν, έχουν οκτώ μήνες να δουν το χρώμα του χρήματος, αντιμετωπίζοντας πλέον πολύ σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Να θυμίσουμε πως οι τρεις εργολαβίες του οδικού άξονα, έχουν κηρυχθεί προσωρινά έκπτωτες, όπως πρώτο αποκάλυψε το “Γεγονός”  σε προηγούμενο φύλλο του, εξαιτίας προβλημάτων χρηματοδότησης από Τράπεζες.

Οι εργαζόμενοι της ΑΕΓΕΚ που έχει το πρώτο και μεγάλο τμήμα του έργου, είναι απλήρωτοι από τον Αύγουστο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

“Ήρθαμε σε επαφή με τους υπευθύνους της εταιρίας και μας ζήτησαν να κάνουμε υπομονή άλλες δέκα μέρες. Το κάναμε κι αυτό, αλλά και πάλι δεν έγινε τίποτε. Μας δουλεύουν. Εκ των πραγμάτων πλέον είμαστε υποχρεωμένοι να εξαντλήσουμε κάθε μέσο, ώστε να διασφαλίσουμε τα δεδουλευμένα μας.” δηλώνει χαρακτηριστικά στο “Γεγονός” ο Γιώργος Πάντης, πρόεδρος των εργαζομένων.

Στις 8 Ιανουαρίου, πρόκειται να γίνει τριμερής συνάντηση μεταξύ εργαζόμενων, Επιθεώρησης Εργασίας και εκπροσώπου της εταιρίας, σε μια ύστατη προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα που “καίει”  150 εργαζόμενους και τις οικογένειες τους, που φέτος κάνουν “μαύρες γιορτές”…

2013-01-02

agrinionews.gr