"Μαϊμού" η Γερμανική επένδυση στον Πεταλά!


Η γνωστή «κίτρινη» γερμανική εφημερίδα «Bild» ξαναχτύπησε, ανακαλύπτοντας «μπλοκάρισμα» από την ελληνική γραφειοκρατία -μιας δήθεν τελικά- γερμανικής επένδυσης στο νησί Πεταλάς

Μόνο που δεν υπάρχει καμία επενδυτική πρόταση, ενώ ακόμη και αν υπήρχε δεν θα είχε καμία τύχη, ειδικά στον τομέα των φωτοβολταϊκών,  καθώς το εν λόγω νησί προστατεύεται από τη Συνθήκη Ραμσάρ!

Αυτή τη φορά, λοιπόν, η «Bild» δεν μας επεφύλαξε κάποιο ανθελληνικό παραλήρημα, αλλά υποστήριξε ανακριβώς ότι διώξαμε μεγάλη γερμανική επένδυση στη Δυτική Ελλάδα, ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ! Κάτι που ποτέ δεν συνέβη.

«Οι Έλληνες δεν θέλουν 300 εκατ. ευρώ» ήταν ο τίτλος του άρθρου, που αναφερόταν στην επένδυση που υποτίθεται ότι επιθυμούσε να πραγματοποιήσει η εταιρεία «Phonotherm», όπως είχε γράψει και το thebest.gr.

Συγκεκριμένα, η «Bild» ανέφερε χαρακτηριστικά: «Παρά την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα, έχει πολύ δρόμο μέχρι να ξεπεράσει την κρίση. Για παράδειγμα μια μεγάλη ιδιωτική επένδυση, ύψους 300 εκατ. ευρώ, κολλάει στην ελληνική γραφειοκρατία».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η γερμανική εταιρία «Phonotherm», σχεδιάζει επί μήνες μια ηλιακή μονάδα παραγωγής ενέργειας στο νησί Πεταλάς στη Δυτική Ελλάδα. Όμως, οι ελληνικές αρχές φέρονται να δηλώνουν πως δεν μπορούν να δώσουν συγκατάθεση για την επένδυση, αφού οι στόχοι της ενεργειακής πολιτικής έχουν καλυφθεί έως το 2020.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι γενικός διευθυντής της Phontherm είπε στη «Bild»: «Μας προκαλεί μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι, δεδομένης της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα, μπορεί να παρουσιάζονται τέτοιου είδους εμπόδια».

thebest.gr

2013-01-09