Θερινά πολιτιστικά ραντεβού Δήμου Ακτίου-Βονίτσας

Πλούσιο θα είναι φέτος το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου  Ακτίου-Βόνιτσας μέσω του Κέντρου Κοινωνικής Μεριμνάς και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

1) ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΟΥΝΙΟΥ

2) ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΟΥΛΙΟΥ

3) ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Στις φετινές εκδηλώσεις συνδυάζεται η παράδοση με το μεράκι και την δημιουργία των ανθρώπων που ζουν στις τοπικές κοινωνίες και κρατούν αυτή τη δύσκολη οικονομικά εποχή ζωντανά τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας.

Το μεγαλύτερο ρολό παίζουν οι πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας. Είναι αυτοί που θα σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος των εκδηλώσεων με βοηθούς και συμπαραστάτες τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας και το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης.

Στις φετινές εκδηλώσεις στόχος είναι να καθιερωθούν γιορτές που θα διαφημίσουν τον τόπο μας και θα προσελκύσουν τα επόμενα χρόνια πολλούς επισκέπτες. Στόχος είναι να αναδείξουμε την ιστορία μας και τα τοπικά ήθη και έθιμα. Να μεταδώσουμε τον πολιτισμό που διαθέτουμε στη νέα γενιά.

Χορευτικά συγκροτήματα, μουσικές βραδιές, πανήγυρης, λαϊκά και έντεχνα συγκροτήματα, θεατρικές παραστάσεις, φιλολογικές βραδιές, Θέατρο Σκιών , γιορτές κρασιού, ψαριού, αθλητικές εκδηλώσεις, ιστορικές αναδρομές, εκδηλώσεις από τους νέους, συνθέτει μεταξύ άλλων το πλαίσιο των φετινών πολιτιστικών δράσεων στο Δήμο.

Εκδηλώσεις έχουν σχεδιαστεί να γίνουν σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.

Το μήνυμα του προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Μεριμνάς και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου Βόνιτσας είναι πως « μέσα στην κρίση βρίσκουμε την ψυχική δύναμη να διοργανώσουμε εκδηλώσεις σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας. Θα πραγματοποιήσουμε εκδηλώσεις όπου θα χαρακτηρίζονται από την ποικιλία των δράσεων και την ευρύτητα τους σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα Σε αυτές τις εκδηλώσεις οι δημότες και οι επισκέπτες θα συναναστραφούν, θα διασκεδάσουν και θα έρθουν ακόμα πιο κοντά στις τοπικές παραδόσεις μέσα από την ιστορική ανάδρομη, τη μουσική, το τραγούδι ,το χορό, τον αθλητισμό.

Ευχαριστώ όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους που με την συνεργασία τους  υλοποιούμε τις εκδηλώσεις με τίτλο ‘Θερινά Πολιτιστικά Ραντεβού 2015’

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι κρατούν γερά τα θεμέλια των παραδοσιακών εθίμων μυώντας στην πλούσια κληρονομία και τις νεότερες γενιές »

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν τις 12 Ιουνίου με την ποδηλατοδρομία των παιδιών στην Πάλαιρο, συνεχίστηκε με την μεγάλη γιορτή άλογου στη Νήσσα Μεδεώνος και θα ολοκληρωθούν στις 4 Οκτωβρίου με την διεξαγωγή του 16ου Άκτιου Δρόμου..

Πέραν του προγράμματος που ανακοινώνεται σήμερα θα υπάρχουν και λίγες εμβόλιμες εκδηλώσεις όπου οι δημότες μπορούν να ενημερώνονται μέσα από την σελίδα στο facebook Κέντρο Κοινωνικής Μεριμνάς και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας και με ανακοινώσεις σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Σας καλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου μας με τίτλο «Θερινά Πολιτιστικά Ραντεβού 2015»