Μεγάλη φωτιά στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας. Απειλήθηκαν σπίτια

- Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες στην Πάλαιρο με οχήματα της πυροσβεστικής, αλλά και ελικόπτερα να επιχειρούν για την κατάσβεσή της

Φωτιά ξέσπασε στις 05:30 σήμερα στην Πάλαιρο της Αιτωλοακαρνανίας. Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιδήμαρχος του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας Νίκος Τσάκαλης, το πύρινο μέτωπο έχει έκταση περίπου πέντε χιλιομέτρων και ήδη έχει προκαλέσει ζημιές σε καλλιέργειες με ελιές και ποιμνιοστάσια.

Επίσης, πρόσθεσε ότι οι φλόγες απείλησαν δύο κατοικίες, οι οποίες εκκενώθηκαν, καθώς και ένα πρατήριο υγρών καυσίμων, αλλά η επέμβαση των πυροσβεστών ήταν σωτήρια.

Όσον αφορά στις καιρικές συνθήκες, ο κ. Τσάκαλης ανέφερε ότι νωρίτερα το πρωί έπνεαν ισχυροί άνεμοι, αλλά λίγη ώρα αργότερα μειώθηκε η έντασή τους, γεγονός που διευκολύνει το έργο των πυροσβεστών.

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 30 πυροσβέστες και 15 οχήματα, καθώς και 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Επίσης, από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

News247.gr

2015-08-08