Καρμανιόλα ο δρόμος Αμφιλοχίας Βόνιτσας-Δύο τροχαία χθες

Δυστυχώς έχουν καταντήσει ρουτίνα τα τροχαία ατυχήματα στον συγκεκριμένο πολύ επικίνδυνο δρόμο ιδιαίτερα κάθε φορά που βρέχει λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος.Χθες σε διάστημα λίγων ωρών, σημειώθηκαν στην περιοχή του Αη Γιώργη που απέχει 3χλμ από την Αμφιλοχία δύο σοβαρά τροχαία σε μια  απόσταση εκατό μέτρων.



Το μεροκάματο του τρόμου για παραγγελιοδόχο χθες στις 9:00 το πρωί στην Αμφιλοχία, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε με κατεύθυνση προς Βόνιτσα, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη. Ο οδηγός εγκλωβισμένος στο όχημα έχοντας όμως τις αισθήσεις του επικοινώνησε τηλεφωνικά ζητώντας βοήθεια. Στο σημείο έσπευσαν τρία οχήματα της Π.Υ. Αμφιλοχίας με δύναμη 8 ανδρών που επιχείρησαν πάνω από μισή ώρα για τον απεγκλωβισμό του οδηγού ο οποίος δεν τραυματίστηκε καθώς η πυκνή βλάστηση βοήθησε ώστε το όχημα να σταματήσει ομαλά αλλά και να μην καταλήξει στη θάλασσα που απέχει λίγα μόλις μέτρα.



Δεύτερο τροχαίο ατύχημα σε διάστημα λίγων ωρών, σημειώθηκε σε απόσταση εκατό μέτρων από το πρώτο στην περιοχή του Αη Γιώργη στην Αμφιλοχία. Οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου με κατεύθυνση προς Βόνιτσα, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα και αφού πέρασε πάνω από τη προστατευτική μπάρα ανετράπη. Ο οδηγός του οχήματος και σε αυτή την περίπτωση γλίτωσε από θαύμα.

Στο σημείο αυτό όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες, εκτός από την ολισθηρότητα, η βλάστηση έχει καλύψει το 1/3 του ήδη στενού οδοστρώματος. Οι υποσχέσεις για τη συντήρηση του οδικού δικτύου παραμένουν υποσχέσεις χρόνια τώρα με αποτέλεσμα να μπαίνει σε κίνδυνο η ζωή των οδηγών που διέρχονται από τη συγκεκριμένη επαρχιακή οδό. Οι τοπικές αρχές πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στη συντήρηση του δρόμου καθώς  η Αμβρακία Οδός καθυστερεί να ολοκληρωθεί και μέχρι τότε από το δρόμο θα διέρχονται καθημερινά  πάρα πολλά οχήματα.

 

11:15:52

2016-02-05

 

Με  πληροφορίες από το e-maistros.gr