Ποινική Δίωξη κατά του Δημάρχου Ιθάκης για το «λευκό» Ποινικό Μητρώο. – Όρισε αντιδήμαρχο την αδελφή του.

Ποινική δίωξη κατά του Δημάρχου Ιθάκης κ. Ιωάννη Κασσιανού για το δήθεν «λευκό» Ποινικό Μητρώο, φαίνεται ότι διετάχθη εδώ και μήνες από τις αρμόδιες υπηρεσίες, όπως προκύπτει από τα έγγραφα των απαντήσεων που δόθηκαν από τους αρμόδιους υπουργούς στην Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του Σύριζα κος Παπαδημούλης σχετικά με την νομιμότητα της παραμονής του Δημάρχου Ιθάκης.
 
Επίσης το Υπουγείο Εσωτερικών περιέργως «νύπτει τας χείρας» σχετικά με το ότι ο νόμος Ραγκούση του επέτρεψε να εκλεχτεί δήμαρχος, υποβάλλοντας ψευδή υπεύθυνη δήλωση λευκού ποινικού μητρώου. Γεγονός που όπως είδαμε παραπάνω αποτέλεσε την αιτία της νέας δίωξης του κ Ιωάννη Κασσιανού.
 
Αυτή η παράλογη αμέλεια του νόμου Ραγκούση (νέος εκλογικός για τον Καλλικράτη) μας γεννά ένα ακόμα μεγαλύτερο ερώτημα. Αφού μπόρεσε ένας υποψήφιος με τόσο βεβαρημένο ποινικό μητρώο σαν τον κ. Ιωάννη Κασσιανό να συμμετάσχει στα ψηφοδέλτια και να εκλεγεί Δήμαρχος Ιθάκης, μήπως υπάρχουν και άλλοι εκλεγμένοι αιρετοί άρχοντες στην ελληνική επικράτεια με ψευδής; δηλώσεις για το ποινικό τους Μητρώο.. λέμε μήπως;
 
Τέλος έρευνα φαίνεται να έχει ζητήσει και το υπουργείο οικονομικών. Της οποίας πιθανότατα προϊόν πρέπει να ήταν και η κατάσχεση του μισθού-αποζημίωσης του Δημάρχου Ιθάκης κ. Κασσιανού μέσα στο καλοκαίρι από εφοριακό κλητήρα-επιθεωρητή καθώς και άλλα περιουσιακά στοιχεία ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, όπως αναφέρουν έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες.
 
Φυσικά όλα τα παραπάνω ο Δήμαρχος Ιθάκης τα έχει αποκρύψει από το «κοπάδι» του και τους ψηφοφόρους και τον λαό της Ιθάκης. Ο ίδιος διατυμπανίζει την αθωότητα του αν και εφόσον ποτέ κάποιος τον ρωτήσει σχετικώς.
 
Όπως έλεγε πάντα και μια ψυχή..
 Σε αυτή την χώρα «ΧΑΡΤΙ ΜΙΛΗΣΕΙ.. ΧΩΡΙΑΤΗΣ ΣΩΠΑΣΕΙ
 
 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΘΑΚΗΣ ΟΡΙΣΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ!
 

Ο Δήμαρχος Ιθάκης έχοντας υπόψη: 1: Τις διατάξεις των άρθρων 86,87,88 και 89 του Ν.3463/2006 του Κ.Δ.Κ.Κ. 2. Τις διατάξεις των άρθρων 58, 59 του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική Αυτοδιοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης». 3. Τον οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας του Δήμου Ιθάκης Αριθ. 905 και 832/2010 (ΦΕΚ 503 Β/23-4-2010). 4. Το από 19-7-2012 Πρωτόκολλο Ορκωμοσίας της Δημοτικού Συμβούλου κ. Παναγιωτοπούλου Νίκης του Αντωνίου. 5. Το γεγονός ότι ο Δήμος Ιθάκης έχει πάνω από 2000 κατοίκους άρθρο 87 Ν. 3463/2006. 6. Την υπ’ αριθμ. 239/ 2012 προηγούμενη απόφασή του. ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Ορίζει Αντιδήμαρχο του Δήμου Ιθάκης και νόμιμο αναπληρωτή σε όλες τις
 
αρμοδιότητές του, στη θέση του παραιτηθέντος Δημοτικού Συμβούλου Γεράσιμου Βερώνη του Αθανασίου, την Δημοτική Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ Παναγιωτοπούλου Νίκη του Αντωνίου.
 
Συγκεκριμένα της αναθέτει τις παρακάτω αρμοδιότητες.
 
1. Την παραλαβή κάθε είδους εγγράφου με απόδειξη ως και κάθε άλλο έγγραφο που αφορά το Δήμο..
 
2. Την υπογραφή πιστοποιητικών, βεβαιώσεων και αδειών γενικά όλων των υπηρεσιών του Δήμου για την εξυπηρέτηση των πολιτών ανά τομέα ευθύνης της όπως παρακάτω αναλυτικά καθορίζεται, καθώς και την υπογραφή πάσης φύσεως πιστοποιητικών, βεβαιώσεων κλπ διοικητικών εγγράφων που εκδίδονται από δημοτικές υπηρεσίες όταν απουσιάζει ή κωλύεται ο Δήμαρχος ή κωλύονται οι ορισμένοι από το Δήμαρχο
 
υπάλληλοι.
 
3. Την υπογραφή εγγράφων προς την περιφέρεια, καθώς και των ανακοινώσεων του Δήμου.
 
4. Την θεώρηση του γνησίου της υπογραφής γενικά και την επικύρωση φωτοαντιγράφων διαφόρων εγγράφων που υπάρχουν στο αρχείο του Δήμου ή προσκομίζονται από τους πολίτες για το σκοπό αυτό.
 
5. Την αντιπροσώπευση και αναπλήρωση του Δημάρχου σε κάθε περίπτωση όταν αυτός βρίσκεται εκτός έδρας ή κωλύεται.
 
6. Τον έλεγχο και χαρακτηρισμό της αλληλογραφίας του Δήμου και την αναπλήρωση σε τελετή πολιτικού γάμου.
 
7. Την ευθύνη της λειτουργίας των Δημοτικών Υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στο Δήμο.
 
8. Την ευθύνη της εποπτείας , του ελέγχου, του συντονισμού για τη λειτουργία των υπηρεσιών εξυπηρέτησης του πολίτη συμπεριλαμβανομένων του ΚΕΠ του Δήμου.
 
9. Την ευθύνη αθλητισμού – πολιτισμού, παιδείας και δια βίου μάθησης – Σχολικών Επιτροπών.
 
10. Την ευθύνη καλής λειτουργίας του τομέα των λιμένων, λιμενικών ζωνών και παραλιών, καθώς και όλων των θεμάτων αρμοδιότητας του λιμενικού ταμείου.
 
11. Την εποπτεία και ευθύνη της διεύθυνσης των διοικητικών υπηρεσιών του
 
Δήμου.
 
12. Την ευθύνη του τομέα τουριστικής προβολής του Δήμου.
 
13. Την ευθύνη του τομέα κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης και την εποπτεία των σχετικών υπηρεσιών του Δήμου.
 
14. Την ευθύνη της υλοποίησης:
 
Α) Προγραμμάτων Δημόσιας Υγιεινής που οργανώνονται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ή από άλλα Υπουργεία το κόστος των οποίων βαρύνει απευθείας τον προϋπολογισμό του αντίστοιχου υπουργείου.
 
Β) Εκτάκτων προγραμμάτων δημόσιας υγείας τα οποία εκτελούνται με έκτακτη χρηματοδότηση.
 
Γ) Προγραμμάτων δημόσιας υγείας που χρηματοδοτούνται από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Δ) Την υπογραφή αδειών ίδρυσης και λειτουργίας Δημοτικών και Ιδιωτικών παιδικών σταθμών.
 
15. Την αρμοδιότητα να προΐσταται στον τομέα των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Δήμου, της εφαρμογής των νέων τεχνολογιών και της αξιοποίησης επ’ ωφελεία του Δήμου των πάσης φύσεως πολυμέσων και δικτυακών τόπων.
 
16.Την αρμοδιότητα για τα γραφεία ΟΓΑ καθώς και την υπογραφή κάθε σχετικού εγγράφου.
 
17. Την αρμοδιότητα να προΐσταται του τομέα αντισεισμικής προστασίας και ελέγχου στατικής επάρκειας σε ότι αφορά τα δημόσια κτίρια και ιδιαίτερα τις σχολικές εγκαταστάσεις.
 
18. Την αρμοδιότητα να υπογράφει παντός είδους έγγραφα σχετικά με τις παραπάνω αρμοδιότητες.
 
Την εξουσιοδοτεί επιπροσθέτως να υπογράφει:
 
Α) Πιστοποιητικά για την εγγραφή στα Δημοτολόγια (γέννησης , οικογενειακής κατάστασης κλπ), στα Μητρώα Αρρένων, πλησιέστερων συγγενών κλπ που εκδίδονται με βάση έγγραφα στοιχεία που υπάρχουν στα αρχεία του Δήμου.
 
Β) Αποδεικτικά παραλαβής εγγράφων που υπάρχουν στα Μητρώα του Δήμου.
 
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί σε μία ημερήσια εφημερίδα του νομού και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου
 
.Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΣΙΑΝΟΣ

kefaloniaphotonews.gr view thiaci.gr

2012-09-05