Άγρια επίθεση στον αντιδήμαρχο Πυλάρου

Επίθεση με λοστό ή κοντάρι από πέντε άτομα δέχτηκε εχθές ο αντιδήμαρχος Πυλάρου, Μάκης Βαγιωνίτης, στην Αγία Ευφημία.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων, άγνωστοι οι οποίοι επέβαιναν σε δύο φουσκωτά, πλησίασαν στην πλωτή ξύλινη εξέδρα στο λιμάνι της Αγ. Ευφημίας και προσπάθησαν να την πάρουν, ισχυριζόμενοι ότι τους ανήκει.

Η εξέδρα εκείνη τη στιγμή μεταφερόταν στην ξηρά για να προφυλαχθεί από την κακοκαιρία.

Ο αντιδήμαρχος μαζί με ένα λιμενικό αντέδρασαν με αποτέλεσμα να δεχτούν άγρια επίθεση, με κοντάρι ή λοστό, από τους 5 άντρες. Στη συνέχεια πέταξαν τον αντιδήμαρχο στη θάλασσα και εκεί συνέχισαν να τον χτυπούν με αποτέλεσμα να κινδυνέψει να πνιγεί.

Οι δράστες αφού ολοκλήρωσαν το «έργο» τους, τράπηκαν σε φυγή με τα δύο φουσκωτά.

Τόσο ο αντιδήμαρχος όσο και ο λιμενικός μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο Αργοστολίου για περαιτέρω έλεγχο. Εκεί διαπιστώθηκε ότι ο λιμενικός είχε σπάσει το πόδι του ενώ εκτός κινδύνου βρίσκεται ο αντιδήμαρχος.

Στο νοσοκομείο επισκέφτηκαν τον τραυματισμένο αντιδήμαρχο ο πρόεδρος του Δ.Σ. Νίκος Ανουσάκης, ο αντιδήμαρχος Σπύρος Σολωμός, ο διευθυντής της Διαδημοτικής Κώστας Γαλιατσάτος και ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕΚΙ Διονύσης Λυκούδης. Τηλεφωνική επικοινωνία είχε και ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης με τον άτυχο αντιδήμαρχο.


 
Ανακοίνωση του Δήμου Κεφαλονιάς για την επίθεση στον Μάκη Βαγιωνίτη

Η Δημοτική Αρχή καταδικάζει μετά βδελυγμίας την θρασύδειλη, αποκρουστική και πρωτοφανή δολοφονική επίθεση εις βάρος του Αντιδημάρχου Πυλαρέων κ. Γεράσιμου Βαγιωνίτη, όπως και εις βάρος του οργάνου του Λιμενικού Σώματος από ομάδα ξενόφερτων “μπράβων”, οι οποίοι ενήργησαν κατά παραγγελία προσώπου το οποίο ισχυρίζεται ότι είχε δικαιώματα επί πλωτής εξέδρας που φυλασσόταν στο λιμάνι της Αγίας Ευφημίας.

Διευκρινίζουμε πως βάσει δικαστικής απόφασης ο Δήμος Κεφαλονιάς ήταν μεσεγγυούχος (“φύλακας”) της επίμαχης πλωτής εξέδρας και ο Αντιδήμαρχος κ. Βαγιωνίτης ήταν στο χώρο ακριβώς για να τοποθετήσει την πλωτή εξέδρα στην προκυμαία για να προφυλαχθεί από τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα που επίκεινται σύμφωνα με τα δελτία της ΕΜΥ.

Αναμένουμε από τις αρχές δίωξης να προβούν άμεσα σε όλες τις επιβεβλημένες ενέργειες, όπως και από την Δικαιοσύνη να ενεργήσει παραδειγματικά.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι ο Δήμος Κεφαλονιάς δεν θα αφήσει αυτά τα πρωτοφανή φαινόμενα να περάσουν “επιδερμικά” και εκφράζουμε ταυτόχρονα την αμέριστη συμπαράστασή μας, τόσο στο τραυματισμένο όργανο του Λιμενικού Σώματος, όσο και στον τραυματισμένο Αντιδήμαρχο Κεφαλλονιάς Γεράσιμο Βαγιωνίτη, ο οποίος όντας πατέρας 2 παιδιών με αυταπάρνηση επιχείρησε να προστατεύσει την νομιμότητα.

2012-09-13

kefalonitikanea.gr