Ποιοι Κεφαλλονίτες αναστάτωσαν τη Λευκάδα;

Μια παρέα από την Κεφαλονιά πέρασε το Σαβατοκύριακό της στο νησί του Βαλαωρίτη και του Σικελιανού και κατάφερε να αναστατώσει τους κατοίκους της από όπου κι αν πέρασε

Τελικά όσα κι αν μας χωρίζουν μεταξύ μας, είμαστε πάνω από όλα άνθρωποι με αδυναμίες και ιδιαίτερες στιγμές που αξίζει να θυμόμαστε, για να βλέπουμε και την άλλη όψη των πραγμάτων.. Αυτό ακριβώς αποτυπώνουν και οι φωτογραφίες από την όμορφη Λευκάδα που θα δείτε παρακάτω.
 
Μια παρέα από την Κεφαλονιά πέρασε το Σαβατοκύριακό της στο νησί του Βαλαωρίτη και του Σικελιανού και κατάφερε να αναστατώσει τους κατοίκους της από όπου κι αν πέρασε. Ο λόγος για την ορχήστρα του Νίκου  Φιλιππάτου από τη Σάμη που μαζί με το ζεύγος Θεοτόκη και Γιάννας Καβαλλιεράτου φιλοξενήθηκαν σε φίλους τους Λευκαδίτες και έδειξαν τι μπορεί να συμβεί όταν ενώνονται η κεφαλλονίτικη τρέλα με το λευκαδίτικο ταπεραμέντο…
 
Μερικές από τις φωτογραφίες είναι από το εστιατόριο «Φλοίσβος» στο γραφικό Νυδρί, όπου ένας Κεφαλλονίτης επιχειρηματίας με το μεράκι του και την τέχνη του έχει κατορθώσει εδώ και χρόνια να κρατά τα σκήπτρα στο χώρο τόσο της διαμονής όσο και της «γεύσης», αφού είναι ιδιοκτήτης ξενοδοχείων και διατηρεί φούρνο με παραδοσιακές συνταγές για αρτοσκευάσματα και γλυκά που σίγουρα θα σας οδηγήσουν στον δρόμο της «ακολασίας».  Ο Θύμιος Κομινάτος από τα δικά μας Κομιτάτα λείπει χρόνια από την Κεφαλονιά, αλλά σίγουρα δεν ξέχασε τι σημαίνει Κεφαλλονίτικη τρέλα και έτσι το βράδυ του Σαββάτου υποδέχτηκε τα «αδέρφια» του και πέρασαν ένα αξέχαστο βράδυ με καλό ψάρι, τοπικό κρασί, μοναδικές γλυκές γεύσεις και τραγούδι από τη φωνή του Νίκου Φιλιππάτου.
 
Αλλά επειδή γλέντι δεν γίνεται χωρίς το Δημήτρη Φιοραβάντε, ο καλός του φίλος και συντοπίτης Θεοτόκης Καβαλλιεράτος τον προσκάλεσε στη Λευκάδα κι αυτός δεν έχασε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Εξάλλου, το εν λόγω νησί είναι ιδιαίτερα αγαπητό στο Δημήτρη μιας και δεν είναι λίγες οι φορές που το έχει επισκεφθεί κατά το παρελθόν.
 
Εν τω μεταξύ, ο Δημήτρης το πρωί της Κυριακής είχε την ευτυχία να συναντηθεί με παλιούς του φίλους από την Αμερική και να θυμηθούν παλιές καλές στιγμές από τους δρόμους της Νέας Υόρκης.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τραπέζι βρέθηκε και ο γνωστός πια στους περισσότερους Κεφαλλονίτες, λόγω της υπόθεσης με την εξέδρα στην Αγία Ευφημία, Λευκαδίτης επιχειρηματίας Ευάγγελος Γερασίμου. Ο τελευταίος, ως γνήσιος επτανήσιος, συμμετείχε στο γλέντι με κάθε τρόπο και ανέλαβε να ξεναγήσει την κεφαλλονίτικη παρέα στα νυχτερινά στέκια της Λευκάδας για διασκέδαση μέχρι πρωίας.
 
Πάντα τέτοια να ευχηθούμε και μακριά από γεγονότα που δεν τιμούν την παραδοσιακά καλή σχέση ανάμεσα στα δύο νησιά…

e-kefalonia.gr

2012-10-10