Παραίτηση του αντιδήμαρχου Δ. Πυλαρινού

Παραίτηση του αντιδήμαρχου Δ. Πυλαρινού. Αμετάπειστος, «σήμερα θα υποβάλλει την παραίτησή του στον Δήμαρχο».

Ομολογώ ότι δεν περίμενε κανείς ότι θα είχε τέτοια εξέλιξη η σημερινή συνεδρίαση. Ξεκίνησε με τους καλύτερους ….οιωνούς, (αν μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει αυτή τη λέξη για ένα Δ.Σ. σαν της Κεφαλονιάς) όμως το διακινδυνεύεις διότι τα θέματα ήταν τέτοια που θα μπορούσε να αναπτυχθεί ο διάλογος, η «υγιής» αντιπαράθεση, η ένταση με την καλή έννοια της λέξης.
Επρόκειτο για τους απολογισμούς και τους ισολογισμούς των πρώην Δήμων της Κεφαλονιάς και της κοινότητας που υπήρχε, της μοναδικής, όπως όλοι γνωρίζουμε.
Η συζήτηση άρχισε καλά, με την Λαϊκή Συσπείρωση να δίνει το τόνο και το ρυθμό, μπροστά σε δημοτικούς συμβούλους που οι περισσότεροι βαριόντουσαν, μόνο από τον Μάρκο και τον Σπ. Σαμούρη υπήρξε συμμετοχή, οι υπόλοιποι μαζί με τον Δήμαρχο πηγαινοέρχονταν στην «έξω αίθουσα» του χιούμορ και των ….καλαμπουριών. Το επιβεβαίωναν εξάλλου οι φωνές και τα χαχανιτά που ακούγονταν μέσα στην αίθουσα.
Η Λαϊκή Συσπείρωση ωστόσο, επέμενε να γίνει συζήτηση και δεν άφηνε ούτε λεπτό ανεκμετάλλευτο που να μην μιλήσουν και οι τρεις.
Κάποια στιγμή μπήκε στην αίθουσα ο κ. Βασίλης Καμπίτσης ο οποίος ορεξάτος και …αεράτος θεώρησε πρέπον να προχωρήσει στη γνωστή του επίθεση προς τη Λαϊκή Συσπείρωση, με τα γνωστά του αντικομμουνιστικά «συνθήματα» επιπλέον συμπληρώνοντας ότι «θα πρέπει ο Πρόεδρος να σας βγάλει έξω».

Έτσι, και ενώ και οι τρεις της Λαϊκής Συσπείρωσης «τσίμπησαν» στην προβοκάτσια του κ. Καμπίτση, άρχισαν να διαμαρτύρονται προς τον πρόεδρο, ο οποίος ο Πρόεδρος ναι μεν απευθύνθηκε προς τον κ. Βασίλη Καμπίτση να σταματήσει, αλλά έριξε μεγάλες ευθύνες προς την Λαϊκή Συσπείρωση (Λ.Σ.), και απευθυνόμενος προς τους τρεις της Λ.Σ. είπε ότι «προκαλείται με όσα λέτε».
Ο μόνος που αντέδρασε με όσα απαράδεκτα έλεγε ο κ. Καμπίτσης, ήταν ο Διον. Αραβαντινός, το αντίθετο, ο Μάρκος Κοτσιλίνης είπε ότι αισθάνεται μια ….λεκτική βία από από πίσω του, από τους τρεις της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Έτσι έγινε ένα πανδαιμόνιο με την Λ.Σ. να αποκαλεί τον κ. Καμπίτση γκαιμπελίσκο, ο Πρόεδρος να αναλύει τη λέξη «παλαιοκομματικοί» που αποκάλεσε ο κ. Καμπίτσης τη  Λαϊκή Συσπείρωση ενώ ο τελευταίος να ωρύεται ότι είστε οπισθοδρομικοί. Επόμενο ήταν να διακοπεί η συνεδρίαση.

 

Αξίζει να περιγράψω το σκηνικό σε όλη αυτή τη «διαδρομή» της συνεδρίασης.
Προσέξτε, γιατί έχει σημασία για παρακάτω. Άλλος να μπαίνει κατά το δοκούν, να κάθεται και σε μερικά δευτερόλεπτα να σηκώνεται για να κάθεται εκτός Συμβουλίου και ψου ψου ψου και χα χα χα. Άλλος να πηγαίνει στην διπλανή αίθουσα τον διάδρομο δηλαδή για κουτσομπολιό. Άλλος να προσέρχεται στη συνεδρίαση μετά από δυο ώρες από την έναρξη.
Η Λαϊκή Συσπείρωση να παραθέτει τα επιχειρήματά της σε κάθε θέμα που μπαίνει και να απαντάει στις επιθέσεις, ενώ ο Δήμαρχος μπαινόβγαινε έκανε το τσιγάρο του μαζί με άλλους συμβούλους, και Πρόεδρος άφηνε το Προεδρείο στον κ. Σκλάβο και την κ. Ζαπάντη.
Είχαμε όμως και μια εορτή, της Κατερίνας Κουταλά, η οποία έφερε γλυκά και θεώρησαν όλοι πρέπον να …..ορμήσουν εν ώρα συνεδρίασης να ….τραταριστούν.

Αυτό ήταν το «παράξενο κλίμα» (όχι ο «παράξενος ταξιδιώτης») θα μπορούσαμε ωστόσο, όλους μέσα κει τους περισσότερους να τους αποκαλούσαμε «ταξιδιώτες», που έρχονται και φεύγουν όποτε θέλουν.

Φυσικό ήταν, όταν άρχισε να συζητείται το τελευταίο θέμα που αφορούσε: Εκθέσεις εκτέλεσης προϋπολογισμού τριμήνων έτους 2011 και 2012, δηλαδή του τωρινού Δήμου και ήταν αρμοδιότητας του αντιδήμαρχου και υπεύθυνου επί των οικονομικών κ. Δημ. Πυλαρινού, να εκραγεί με την ελαφρότητα που αντιμετώπιζαν το θέμα οι σύμβουλοι της παράταξής του, και να υποβάλλει την παραίτησή του από αντιδήμαρχος και υπεύθυνος επί των οικονομικών.
Ήταν μια φοβερή στιγμή με όσα είπε ο κ. Πυλαρινός. Όσο κι αν έτρεξαν όλοι να καταλάβουν τις θέσεις του και ο Πρόεδρος να του λέει ότι είναι υπερβολικός, ο κ. Πυλαρινός ήταν αμετάπειστος, και αύριο επίσημα θα υποβάλλει την παραίτησή του στον Δήμαρχο.


Τι άλλο θα μπορούσα να γράψω γι αυτή τη συνεδρίαση; Για την πολιτική ανεπάρκεια του κ. Βασίλη Καμπίτση ασφαλώς δεν αξίζει να γράψουμε πολλά. Με την συμπεριφορά του και αναίτια, προβόκαρε τη συνεδρίαση με την επιμονή του να επιτίθεται στη Λαϊκή Συσπείρωση, δημιουργώντας πρόβλημα στον Πρόεδρο αλλά και στους συναδέλφους του. Αλλά και η επιμονή του Προέδρου να ανέχεται μια τέτοια συμπεριφορά.
Χιλιάδες φορές η Λαϊκή Συσπείρωση έχει πει και επαναλαμβάνει με την πρώτη ευκαιρία, ότι μιλάει πολιτικά, κανέναν δεν θίγει, κανέναν προσωπικά δεν θέλει να συκοφαντήσει. Κανείς όμως δεν θέλει να το καταλάβει ή μάλλον κάνουν πως δεν το καταλαβαίνουν.

Η συνεδρίαση δεν γνωρίζω πως τελείωσε. Αηδίασα και έφυγα προς το τέλος. Τι άλλο θα μπορούσα να κάνω;

Σπύρος Αλεβιζόπουλος.
Πηγή: kefaloniaphotonews.gr