Τα σενάρια για τις επερχόμενες εκλογές στην Αυτοδιοίκηση

Από το Πάσχα έχουν ξεκινήσει δειλά οι συζητήσεις για τις πιθανές υποψηφιότητες στις επερχόμενες εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση. Πολλά ονόματα πέφτουν στο τραπέζι, λίγα όμως από αυτά έχουν ουσιαστικά βάση. Πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι οι αποφάσεις για τα νησιά μας παίρνονται μακριά από αυτά. Προσπαθήσαμε να συλλέξουμε αυτές τις πληροφορίες – φήμες και να σας τις παρουσιάσουμε.
Τι σχέση μπορεί να έχει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με το Δήμο Αθήνας; Θα μας απαντήσετε καμία. Το ίδιο θα απαντούσαμε και εμείς πριν ακόμη πυκνώσουν τα σενάρια που θέλουν το Κερκυραίο υπουργό Δημοσίας Τάξης Νίκο Δένδια να φλερτάρει με το μεγαλύτερο δήμο της χώρας. Οι μυστικές μετρήσεις που έχουν στη διάθεση τους στο Μαξίμου ενθαρρύνουν το σενάριο αυτό. Η αποτελεσματικότητα με τον «Ξένιο Ζευς» αλλά και το προφίλ ενός εργατικού υπουργού επιδρά θετικά στους απαιτητικούς ψηφοφόρους της Α’ Αθήνας. Αν τελικά ο Δένδιας πάρει το «πράσινο φως», μένει ελεύθερη μια εκλόγιμη θέση στην τριεδρική της Κέρκυρας. Σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα έλεγε όχι ο σημερινός Περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου να διεκδικήσει μια θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο. Όσοι γνωρίζουν καλά τα της περιφέρειας, ξέρουν πολύ καλά ότι η δημοτικότητα του Περιφερειάρχη στα υπόλοιπα νησιά είναι στο …ναδίρ! Άρα σκέψεις ότι μπορεί να είναι εκ νέου υποψήφιος δεν έχουν απολύτως καμία τύχη.

Ένα σενάριο που παίζει δυνατά το τελευταίο διάστημα είναι αυτό που θέλει τα τρία κόμματα που στηρίζουν τη Κυβέρνηση, να κατεβάζουν κοινό υποψήφιο. Με ένα τέτοιο ενδεχόμενο φλερτάρει έντονα η Άντζελα Γκερέκου.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο είναι κοινής αποδοχής με εμβέλεια όχι μόνο στη Κέρκυρα αλλά και στα υπόλοιπα νησιά. Σε μια τέτοια περίπτωση θα δυσκολέψει τον οποιοδήποτε υποψήφιο από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλουν το πρόσωπο που θα διεκδικήσει τη περιφέρεια να είναι από τη Κέρκυρα. Στη Κουμουνδούρου ισχυρίζονται, ότι σε μια τέτοια περίπτωση, θα πρέπει να είναι επικεφαλής άτομο από το πρώτο πληθυσμιακά νομό. Άρα το σενάριο «ΑΝΑΣΑ» μάλλον δεν έχει συνέχεια…

2013-05-29

e-kefalonia.net