Μεγάλη φωτιά στην Κεφαλονιά

Το χρονικό της φωτιάς

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σήμερα, στις 6:00 το πρωί (κατά πάσα πιθανότητα από εμπρησμό) ανάμεσα στο χωριό Καρούζα και στον Καραβάδο, στη Λειβαθώ της Κεφαλονιάς.

Έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της περιοχής με 20 πυροσβέστες, 2 αεροπλάνα Πετζετέλ, 5 Καναντέρ, 1 ελικόπτερο τύπου Ericsson  και δυνάμεις της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Λειβαθούς, ενώ ενισχύσεις καταφθάνουν από την Πύλαρο, τον Ελειό και τη Σάμη. Επίσης συμμετέχουν πυροσβεστικά του δήμου και υδροφόρες ιδιωτών.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που αλλάζουν διαρκώς κατεύθυνση και δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης.

Αρχικά η φωτιά εκδηλώθηκε στα Καρούζα και φάνηκε να είναι υπό έλεγχο όμως αργότερα ισχυροί άνεμοι άλλαξαν κατεύθυνση, η φωτιά δυνάμωσε και άρχισε να πλησιάζει προς τον Καραβάδο.

Εκκενώθηκαν προληπτικά 2 κατοικίες στον Καραβάδο και η φωτιά βρέθηκε πολύ κοντά στο χωριό.

Ο διοικητής της πυροσβεστικής στην Κεφαλονιά, κ. Τετενές, δήλωσε στη ραδιοφωνική εκπομπή του Σάκη Βούτου ότι ένας από τους λόγους που πήρε μεγάλη έκταση η φωτιά, πέρα από τις πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες και το δύσβατο της περιοχής, ήταν και το γεγονός ότι τα περισσότερα οικόπεδα ήταν ακαθάριστα ενώ όπως κατήγγειλαν αναγνώστες μας το ίδιο συνέβαινε και με μεγάλα κομμάτια γύρω από το δρόμο στην περιοχή.

Τελευταία ενημέρωση (12:35)

Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμη η μεγάλη φωτιά στον Καραβάδο (αν και η κατάσταση έχει βελτιωθεί) και προς το παρόν, με την καθοριστική βοήθεια του πυροσβεστικού ελικοπτέρου αλλά και των αεροπλάνων, φαίνεται να απομακρύνεται προσωρινά ο κίνδυνος για τα σπίτια.

2013-08-22

kefalonitikanea.gr