Συνεχείς οι μετασεισμοί

Ένας ακόμα μετασεισμός 4,1 βαθμών σημειώθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή της Κεφαλονιάς, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, η δόνηση σημειώθηκε στις 5:26 τα ξημερώματα με το επίκεντρό της να εντοπίζεται 15χλμ βόρειοανατολικά του Ληξουρίου και εστιακό βάθος μόλις 2 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός αυτός έγινε αισθητός και στη Ζάκυνθο.

Οι συνεχείς μετασεισμοί προκαλούν ανησυχία στους κάτοικους της Κεφαλονιάς, οι οποίοι έχουν μετατρέψει τα αυτοκίνητα τους σε σπίτια φοβούμενοι έναν μεγαλύτερο σεισμό.

Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» γέμισε και την προηγούμενη νύχτα με σεισμοπαθείς που δεν έχουν πού να μείνουν, ενώ οι σκηνές του Στρατού, παρά το γεγονός ότι τοποθετήθηκαν και δάπεδα, δεν προτιμούνται από τους πολίτες.

in.gr


Περιοδεία στην Κεφαλονιά του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα

Περιοδεία στην Κεφαλονιά πραγματοποίησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, την Πέμπτη, με στόχο να εκφράσει την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στο λαό του νησιού που μετρά τις πληγές του μετά τις πρόσφατες σεισμικές δονήσεις, να μεταφέρει την αποφασιστικότητα των κομμουνιστών -σε όποιο μετερίζι κι αν βρίσκονται- να στηρίξουν έμπρακτα τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία της Κεφαλονιάς, τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στο Αργοστόλι συναντήθηκε διαδοχικά με το δήμαρχο Κεφαλονιάς Αλέξανδρο Παρίση και τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς Σωτήρη Κουρή.

Κατά τη διάρκεια των δύο συναντήσεων ενημερώθηκε για τα προβλήματα και την κατάσταση που επικρατεί στο νησί. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξέφρασε την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στο λαό της Κεφαλονιάς και επισήμανε πως οι δυνάμεις του Κόμματος βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να βοηθήσουν τόσο με πρακτικά μέτρα, όσο και με διεκδικήσεις προς την κυβέρνηση.

Αμέσως μετά μετέβη στο λιμάνι και την κεντρική πλατεία του Ληξουρίου όπου συνομίλησε με τους σεισμοπαθείς. Στη συνέχεια παραβρέθηκε σε σύσκεψη όλων των φορέων του νησιού.


Συνελήφθη και ανακρίνεται άτομο που διέσπειρε ψεύτικες ειδήσεις για το σεισμό

Οι αστυνομικές αρχές, μετά από καταγγελία κατοίκου του Αργοστολίου συνέλαβαν άτομο για διασπορά ψεύτικων ειδήσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της περιφέρειας, το άτομο αυτό τρομοκρατούσε τον κόσμο δίνοντας πληροφορίες που καμία σχέση δεν είχαν με την πραγματικότητα.

Να σημειώσουμε, ότι προχθές το πρωί κυκλοφόρησε η έντονη φήμη στο Αργοστόλι ότι εντός λίγης ώρα αναμένεται μεγάλος σεισμός 7 Ρίχτερ ενώ στο Ληξούρι ανάλογες φήμες είχαν αναγκάσει πολλούς κατοίκους να πάρουν τα αυτοκίνητά τους και να απομακρυνθούν από την πόλη.

Ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπύρος Σπύρου, συνινστά στους κατοίκους να μην ακούν φήμες που έχουν να κάνουν με επικείμενους σεισμούς και να καταγγέλλουν παρόμοια συμβάντα στις αρχές.

 

Ο Ολυμπιακός θα επισκευάσει τα σχολεία της Κεφαλονιάς που «χτυπήθηκαν» από το σεισμό

Αρβανιτόπουλος: Αξιέπαινη η πρωτοβουλία και η χορηγία του Βαγγέλη Μαρινάκη
Πρωτοβουλία για την αναστήλωση των κατεστραμμένων από τους σεισμούς σχολείων της Κεφαλονιάς από κοινού με το Υπουργείο Παιδείας ανέλαβε η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, επικοινώνησε με τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και του εξεδήλωσε την πρόθεση της ΠΑΕ να συμβάλλει στην αναστήλωση τεσσάρων σχολείων με το ποσό των 500.000 ευρώ.

Την ανακοίνωση της πρωτοβουλίας της ερυθρόλευκης ΠΑΕ έκανε ο γενικός διευθυντής, Γιάννης Βρέντζος, στο πλαίσιο της παρουσίασης των μεταγραφικών αποκτημάτων του Ιανουαρίου.

«Είναι ένα έργο, που το κόστος του ανέρχεται σε τουλάχιστον 500.000 ευρώ, ώστε να επιστρέψουν το ταχύτερο δυνατό στα σχολεία. Δεσμευόμαστε πως η οικογένεια του Ολυμπιακού θα είναι κοντά στο νησί με τη φυσική τους παρουσία και την ηθική τους συμπαράσταση», ήταν τα λόγια του γενικού διευθυντή της ΠΑΕ.

Την εν λόγω κίνηση επισημοποίησε με δήλωσή του στη σελίδα της ΠΑΕ ο πρόεδρός της, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Η δήλωση του κ. Μαρινάκη:
«Ο Ολυμπιακός είναι δίπλα στους κατοίκους της Κεφαλλονιάς που δοκιμάζονται. Η αλληλεγγύη και η προσφορά είναι έννοιες στενά συνδεδεμένες με την ιστορία, τις αρχές και τις αξίες του συλλόγου μας. Είναι ανάγκη οι κάτοικοι της Κεφαλλονιάς να αισθανθούν ασφαλείς και να συνεχίσουν τα παιδιά τους απρόσκοπτα τις σπουδές τους.
Για αυτό το λόγο αναλάβαμε την πρωτοβουλία να καλύψουμε το κόστος της ανακατασκευής των σχολείων που υπέστησαν ζημιές από τους πρόσφατους σεισμούς, προκειμένου γρήγορα και με ασφάλεια να επιστρέψουν οι μαθητές στα μαθήματά τους. Ο Ολυμπιακός αποδεικνύει με πράξεις ότι είναι η κορυφαία ομάδα στην Ελλάδα και μια από τις κορυφαίες στην Ευρώπη τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδων».

Ο υπουργός Παιδείας έκανε άμεσα δεκτή την προσφορά.

Σε δήλωσή του ο κ. Αρβανιτόπουλος τονίζει: «Η πρωτοβουλία και η χορηγία του Προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βαγγέλη Μαρινάκη προς τον Δήμο Κεφαλλονιάς, για την ανακατασκευή των σχολικών κτιρίων που έχουν υποστεί ζημιές από τους αλλεπάλληλους σεισμούς που προκλήθηκαν στο νησί είναι αξιέπαινη γιατί ενισχύει έμπρακτα και σε σημαντικό βαθμό τις προσπάθειες της Πολιτείας, να συμπαρασταθεί στους πολίτες της Κεφαλονιάς που δοκιμάζονται αυτές τις δύσκολες ημέρες. Στόχος όλων μας είναι να επιστρέψουν οι μαθητές το ταχύτερο δυνατό, σε ασφαλή σχολικά κτίρια».

protothema.gr

2014-02-07