Κλείνει ο Μύρτος μέχρι τα μέσα Ιουλίου!

Σοβαρή εξέλιξη υπάρχει όσον αφορά την προσβασιμότητα στην πιο δημοφιλή παραλία της Κεφαλονιάς, τον Μύρτο.
Σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, ζητά να κλείσει άμεσα η πρόσβαση στην παραλία του Μύρτου, ώστε να μπορέσουν να εκτελεστούν τα έργα αποκατάστασης που προκλήθηκαν από τους πρόσφατους σεισμούς και να εκλείψει ο κίνδυνος κατολίσθησης βράχων.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, η παραλία πρέπει να κλείσει άμεσα και μέχρι τα μέσα Ιουλίου, οπότε και οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί.

Πολλά ερωτηματικά υπάρχουν για τους λόγους της καθυστέρησης των έργων αποκατάστασης και η απόφαση να κλείσει η πιο δημοφιλής παραλία του νησιού, από τις αρχές μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού και όχι νωρίτερα ωστε να μην έχει άμεσο τουριστικό αντίκτυπο.

Σωτήρης Κουρής: «Θα υπάρχουν θέματα που θα κλείσει ο Μύρτος για 25 μέρες, αλλά ποιος ρισκάρει να μείνει ανοικτός;»

Επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Σωτήρη Κουρή, ο οποίος μας τόνισε τα εξής σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει.

«Η δική μου θέση είναι ότι θα μπορούσε να γίνει το έργο το Σεπτέμβριο, ωστόσο από τη στιγμή που ήρθε αυτή η εντολή από το Υπουργείο δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά.

Θα έχουμε βέβαια θέματα, γατί από τη μία πλευρά θα έχουμε 25 μέρες τον Μύρτο κλειστό, από την άλλη όμως ποιος ρισκάρει να μείνει ανοικτός και να συμβεί κάτι από τη στιγμή που δεν μπορεί να δώσει κανένας ασφάλεια στην βραχομάζα;».

Η πρόσβαση προς τον Μύρτο αναμένεται λοιπόν να κλείσει άμεσα και να ανοίξει περί τα μέσα Ιουλίου...

Το τι επιπτώσεις βέβαια θα έχει όλο αυτό στον τουρισμό της Κεφαλονιάς, ακόμα δεν μπορούμε να το ξέρουμε...


Γιώργος Χαλαβαζής

2014-06-16

inkefalonia.gr