ΕΛΜΕ-ΚΙ : Έξω το Νάτο απ` το Ιόνιο Πέλαγος

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί σε επαγρύπνηση ενάντια στις πολεμικές προετοιμασίες του ΝΑΤΟ που πραγματοποιούνται στα νερά του Ιονίου.

Η μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις στη θάλασσα και η προστασία νηοπομπών είναι ο σκοπός της ΝΑΤΟικής άσκησης ανθυποβρυχιακού πολέμου «PROUD MANTA», που διεξάγεται στο Ιόνιο Πέλαγος, μεταξύ Σικελίας και Πελοποννήσου, με την ενεργό συμμετοχή της Ελλάδας, στο διάστημα 14-26 Φλεβάρη.

Η άσκηση παραπέμπει σε πολεμικές προετοιμασίες για το ενδεχόμενο επέμβασης στη Συρία και στο Ιράν και συνδέεται άμεσα με την ανάπτυξη της Νατοϊκής δύναμης ταχείας ανάπτυξης (ΝRF), τη διοίκηση της οποίας για το 2012 έχει αναλάβει η Ελλάδα, μέσω του ΝΑΤΟϊκού στρατηγείου της Θεσσαλονίκης. Το NDC-GR (πρώην Γ` Σώμα Στρατού), έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες για συγκέντρωση και ναύλωση 24 εμπορικών πλοίων, που θα μεταφέρουν πολεμικό υλικό από Θεσσαλονίκη και Καβάλα για Μέση Ανατολή και Περσικό Κόλπο.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ επισημαίνει ότι η άσκηση διοργανώνεται τη στιγμή που εντείνονται οι πιέσεις των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ – ΝΑΤΟ - ΕΕ προς τους λαούς του Ιράν και της Συρίας. Η Ανατολική Μεσόγειος, η Μέση Ανατολή και ο Περσικός Κόλπος γίνονται πεδία οξείας αντιπαράθεσης ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που με νύχια και με δόντια αγωνίζονται -η καθεμιά για τον εαυτό της- να εξασφαλίσουν το φυσικό πλούτο και τους εμπορικούς διαύλους που συγκεντρώνονται σε αυτές τις περιοχές.

Ο πόλεμος είναι η συνέχεια της ιμπεριαλιστικής ειρήνης. Ό,τι δεν μπορούν να λύσουν οι ιμπεριαλιστές με Συνόδους Κορυφής και γεύματα εργασίας θα τα λύσουν με πόλεμο. Οι λαοί πρέπει να επαγρυπνούν. Το ΝΑΤΟ προθερμαίνει την πολεμική μηχανή του. Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ - ΛΑΟΣ) πτωχεύει τον ελληνικό λαό και την ίδια στιγμή ετοιμάζεται να στείλει τα παιδιά του, τους φαντάρους, σε νέες ιμπεριαλιστικές αποστολές. Δίνει γη και νερό στους ιμπεριαλιστές διεκδικώντας καλύτερη θέση για τα ντόπια μονοπώλια. Βαθαίνει τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί σε επαγρύπνηση για άμεση αντίδραση στα σχέδιά τους! Για να ακυρωθεί στην πράξη η βαθύτερη ενσωμάτωση της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Για να ανατραπεί η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας και της χρεοκοπίας. Για αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

2012-02-13

mykefalonia.com