O A. Σαμαράς «αδειάζει» και τον Π. Παπαδάτο για τη μονοεδρική της Κεφαλονιάς…

Εμπλοκή έχει παρουσιαστεί με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ (και) στην Κεφαλονιά. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι «κόβεται» ο επικοινωνιολόγος Παύλος Παπαδάτος. Το ενδιαφέρον όμως της υπόθεσης είναι ότι ο Π. Παπαδάτος είχε πάρει το πράσινο φως για να προετοιμάσει την κάθοδό του από τον Αντώνη Σαμαρά, προσωπικά, σε επανειλημμένες συναντήσεις που είχε μαζί του. Τώρα ο κ. Σαμαράς φέρεται να τον αδειάζει υποκύπτοντας (αν και αρχηγός του κόμματος!) σε πιέσεις τοπικών αντιπάλων του Π. Παπαδάτου, και συγκεκριμένα του υφυπουργού Τουρισμού Π. Αλιβιζάτου.

Το ακόμη πιο εξοργιστικό (αν όχι αστείο) είναι ότι ο κ. Σαμαράς, έχοντας βρεθεί σε δύσκολη θέση, φέρεται να ζητάει από τον δήμαρχο του νησιού Αλ. Παρίση και μια πρόταση με τρία «άλλα» ονόματα για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ ώστε να μπορεί να την επικαλεστεί στις «διαπραγματεύσεις» για την τελική συγκρότηση της λίστας. Στην πραγματικότητα για να μπορεί να δικαιολογήσει τα πισωγυρίσματά του.

Το θέμα πάντως είναι ότι με αφορμή αυτήν τη μικρή ιστορία μιας μονοεδρικής, βγαίνουν πολύ δυσάρεστα συμπεράσματα για το πώς χειρίζεται καταστάσεις και πρόσωπα και για το πόσο παραμένει συνεπείς στις υποσχέσεις του ένας πολιτικός αρχηγός που αποτελεί και τον εν δυνάμει επόμενο πρωθυπουργό της χώρας.

2012-04-14

kafaloniatoday.gr