Ξεκινάει το Final Four του κυπέλλου πόλο στο Αργοστόλι

Η καρδιά της Ελληνικής υδατοσφαίρισης χτυπάει από σήμερα στο Αργοστόλι.

Με τους αγώνες Ν.Ο. Χίου - Παναθηναϊκός (18:30) και Ολυμπιακός - Ν.Ο. Βουλιαγμένης (20:00)ξεκινάει το Final Four του Κυπέλλου Πόλο. Ο τελικός θα διεξαχθεί το Σάββατο 19 Μαΐου 2012 στις 20:00.

Εγγύηση θεάματος αποτελούν οι 4 διεκδικητές του τίτλου όπως ειπώθηκε στη χθεσινή συνέντευξη τύπου ενώ σίγουρα πρόκειται για ένα από τα πιο αμφίρροπα final four των τελευταίων ετών.

Συνολικά η φετινή διοργάνωση είναι η 34η στη σειρά, ενώ από το 1999 θεσμοθετείται το Φάιναλ Φορ, με εξαίρεση το 2004 όταν και στην τελική φάση μετείχαν 8 ομάδες, αφού η διοργάνωση χρησιμοποιήθηκε ως test event των Ολυμπιακών Αγώνων.

Από το 1953 μέχρι και το 2011, 6 ομάδες κατάφεραν να στεφθούν Κυπελλούχοι Ελλάδας με κορυφαίο σε κατακτήσεις (14) τον Ολυμπιακό, με δεύτερο τον Εθνικό Πειραιά (12),  ενώ ακολουθούν ΑΝΟ Γλυφάδας (3), ΝΟ Βουλιαγμένης (2), ΝΟ Πατρών και ΝΟ Χίου (1).

Η Κεφαλονιά φιλοξενεί για πρώτη φορά τους τελικούς μίας κορυφαίας διοργάνωσης στο πόλο και η προετοιμασία στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Αργοστολίου συνεχίζεται με πυρετώδεις ρυθμούς.

 
Οι ημιτελικοί

Στον πρώτο ημιτελικό η Χίος διεκδικεί τον πρώτο της φετινό τίτλο δικαιώνοντας με αυτό τον τρόπο την μεγάλη επένδυση στην οποία προχώρησε φέτος η διοίκηση.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη πλευρά συμμετέχει για 5η φορά σε Final Four και θα προσπαθήσει να πετύχει την πρώτη του συμμετοχή σε τελικό.

Στον 2ο ημιτελικό, ο Ολυμπιακός, με σύμμαχο την παράδοση θα προσπαθήσει να κερδίσει το εισιτήριο για τον τελικό, μετρώντας ήδη έξι συνεχόμενες νίκες στους τελικούς των προηγούμενων ετών ενώ η ομάδα της Βουλιαγμένης θα προσπαθήσει για το πρώτο της κύπελλο μετά το 1999, όταν βρισκόταν στη σύνθεσή της και ο προπονητής της σήμερα, Τεό Λοράντος.

 
Η χθεσινή συνέντευξη τύπου

Οι εκπρόσωποι των τεσσάρων ομάδων, της κολυμβητικής ομοσπονδίας και των διοργανωτών υποσχέθηκαν στη διάρκεια της χθεσινής Συνέντευξης Τύπου ότι οι φίλαθλοι θα απολαύσουν μια άρτια διοργάνωση με θεαματικούς αγώνες που θα αναδείξουν το άθλημα και θα προβάλλουν την Κεφαλονιά.

Στο πάνελ βρέθηκαν ο Πρόεδρος του ΝΟ Αργοστολίου Λούκας Νιφοράτος, ο Α` Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Κατσαρός, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχειρήσεως Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Κεφαλληνίας Αγγελος Κωνσταντάκης και η Δημοτική Σύμβουλος Μαρία Κουνάδη. Παραβρέθηκαν επίσης και ο Αντιδήμαρχος Κεφαλληνίας Σάββας Σαββαόγλου, τα μέλη του ΔΣ της ΚΟΕ Δημήτρης Μιχαηλίδης και Γιώργος Παπαδόπουλος και ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΑΥ Χαράλαμπος Τρούλος.

Από πλευράς των τεσσάρων ομάδων παρέστησαν: Από τον Ολυμπιακό ο μάνατζερ Ακης Λογοθέτης, ο προπονητής Θοδωρής Βλάχος και ο αρχηγός Τάσος Σχίζας, από τον ΝΟ Βουλιαγμένης ο προπονητής Τεό Λοράντος και ο αρχηγός Κώστας Τσαλκάνης, από τον Παναθηναϊκό ο έφορος Νίκος Πλυτάς, ο προπονητής Φάνης Κουντουδιός και ο αρχηγός Γιώργος Τσόκας και από τη Χίο ο έφορος Αρίστος Ταναϊνης (είχε προπόνηση εκείνη τη στιγμή η ομάδα). Θυμίζουμε ότι οι δυο ημιτελικοί αύριο είναι Παναθηναϊκός - ΝΟ Χίου (18.30) και Ολυμπιακός - ΝΟ Βουλιαγμένης (20.00).  

Αναλυτικά όλες οι δηλώσεις:

Γιώργος Κατσαρός (Α` Αντιπρόεδρος ΚΟΕ):

«Η Κολυμβητική Ομοσπονδία διεξάγει το φάιναλ φορ στην πόλη Αργοστολίου σε συνεργασία με το Δήμο και την Περιφέρεια κάνοντας πραγματικότητα ένα όραμα του προέδρου και των ανθρώπων του ΝΟ Αργοστολίου, που έχουν προσφέρει πολλά στο πόλο και στον αθλητισμό της Κεφαλονιάς. Σε ένα κολυμβητήριο στολίδι για τα Επτάνησα και την Ελλάδα. Για καλή μας τύχη οι τέσσερις κορυφαίες ομάδες της χώρας δίνουν το ραντεβού σε αυτό το τουρνουά. Έτσι, πιστεύω ότι θα γίνουν μεγάλοι αγώνες. Οι φίλαθλοι θα διαπιστώσουν ότι άθλημα αυτό που μετέχει συνεχόμενα σε Ολυμπιακούς Αγώνες δουλεύει πολύ στον τομέα της ανάπτυξης.

Αυτές τις μέρες στην Κεφαλονιά θα αναδειχθούν οι καλύτεροι μέσω του ευ αγωνίζεσθαι. Διότι δεν χρειάζεται στο χώρο μας η βία. Εκ μέρους και του Προέδρου Δημήτρη Διαθεσόπουλου (που θα έρθει αύριο) σας εύχομαι υγεία, αγάπη χαρά και μακάρι να διεξαχθούν αγώνες υψηλού επιπέδου. Και μακάρι να ξανάρθουμε σε αυτό το στολίδι σύντομα. Να περάσω επίσης το μήνυμα στους διαιτητές ότι πρωταγωνιστές θα πρέπει να είναι και σε αυτή τη διοργάνωση οι αθλητές».

Λούκας Νιφοράτος (Πρόεδρος ΝΟ Αργοστολίου):

«Καλωσορίζω ομάδες, προπονητές και όλους σας σε μια διοργάνωση που έχουν δώσει όλοι την ψυχή τους για να καταφέρουν αυτό που βλέπετε. Όχι, όμως, μόνο για το φάιναλ φορ, αλλά και για μια ομάδα που ανέβηκε τα σκαλοπάτια των κατηγοριών τροχάδην και έφτασε στην πρώτη κατηγορία να πρωταγωνιστεί. Σεβόμενοι το τί έχετε προσφέρει, προσπαθήσαμε κι εμείς να κάνουμε τη διοργάνωση όσο καλύτερα μπορούσαμε. Πέσαμε σε δύσκολες οικονομικές καταστάσεις. Για όποια λάθη ζητώ συγνώμη.

Σε αυτό το κολυμβητήριο, που είναι στολίδι, θα διεξαχθεί με όλες τις προδιαγραφές μια υψηλού επιπέδου διοργάνωση. Είναι ένα από τα κολυμβητήρια στη Δυτική Ελλάδα που επέζησε και θα επιζήσει. Εχουμε άριστη συνεργασία με τον πρόεδρο και τη διοίκηση του κολυμβητηρίου, αλλά και το προσωπικό που δίνει μάχες». Στην ερώτηση που ετέθη για το αν περιμένει κόσμο εκτός Κεφαλονιάς ο κ. Νιφοράτος είπε: «Είναι τουριστικό μέρος. Κόσμος μπαίνει κόσμος βγαίνει».

Αγγελος Κωνσταντάκης (Πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχειρήσεως Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Κεφαλληνίας):

«Σας καλωσορίζω στο νησί μας. Είμαστε υπερήφανοι για τη μεγάλη γιορτή της υδατοσφαίρισης που φιλοξενούμε στην Κεφαλονιά. Είναι όνειρο ζωής. Υπάρχει αυτή η εγκατάσταση που αποτελεί στολίδι για το νησί μας. Ευελπιστούμε να γεμίσει από φιλάθλους που θα χαρούν υψηλό θέαμα. Καλή διαμονή, ο καλύτερος να κερδίσει. Καλή τύχη ιδιαιτέρως στον Τεό Λοράντο, συγχωριανό μας. Εχουμε φροντίσει σε συνεργασία με την αστυνομία να γίνουν όλα με ασφάλεια»

Μαρία Κουνάδη (Δημοτική Σύμβουλος Κεφαλληνίας):

«Εκ μέρος του Δήμου σας καλωσορίζουμε στην Κεφαλονιά. Είμαστε αρωγοί σε τέτοιες εκδηλώσεις και πάντα θα βοηθάμε. Ο ΝΟΑ μας έχει δώσει χαρά απεριόριστη. Καλή επιτυχία στις ομάδες. Καλή διαμονή σε όλους».


Θοδωρής Βλάχος (Προπονητής Ολυμπιακού):

«Έχουν έλθει οι τέσσερις καλύτερες ομάδες, σύμφωνα με τα δεδομένα του πρωταθλήματος. Και οι τέσσερις έχουν πιθανότητες να κατακτήσουν το τρόπαιο. Η ομάδα που θα είναι καλύτερα προετοιμασμένη αγωνιστικά και ψυχολογικά, αυτές τις δυο μέρες και θα έχει και την τύχη με το μέρος της, θα πάρει το κύπελλο. Και θα γράψει η ιστορία ότι το κατέκτησε σε αυτή την πόλη που αγαπάει το άθλημα και το έχει αναπτύξει, με πρωταγωνιστή τον ΝΟ Αργοστολίου. Εύχομαι να γίνουν σπουδαίοι αγώνες και να ευχαριστηθούν οι φίλαθλοι.

Για την κόντρα με τη Βουλιαγμένη, δεν νομίζω ότι θα μετρήσει εν όψει πρωταθλήματος. Κάθε παιχνίδι μας το βλέπουμε ξεχωριστά και προσαρμοζόμαστε σε αυτό χωρίς να σκεπτόμαστε το επόμενο. Άλλωστε, θα παίξουμε πολλά μεταξύ μας φέτος".

Τάσος Σχίζας (αρχηγός Ολυμπιακού):

«Εύχομαι να γίνει ένα καλό φάιναλ φορ. Οι αθλητές να δείξουμε το δρόμο. Να μην γίνει το παραμικρό ευτράπελο. Να μας βοηθήσει ο καιρός και να έρθει ο κόσμος στην πισίνα. Όλες οι ομάδες μπορούν να κατακτήσουν το κύπελλο. Είναι δύο παιχνίδια σε δύο μέρες (γι αυτόν που θα πάει τελικό). Χρειάζεται σοβαρότητα και συγκέντρωση. Μπορεί ο Ολυμπιακός να τα κατακτήσει και φέτος τους τίτλους. Το έχει δείξει με τις εμφανίσιεις του σε όλη τη χρονιά.  Είναι τελείως διαφορετικό το κύπελλο από το πρωτάθλημα. Στο κύπελλο θέλει και τύχη σε αυτούς τους δυο αγώνες. Θα το δούμε και στην πράξη».

Φάνης Κουντουδιός (Προπονητής Παναθηναϊκού):

«Ευχαριστούμε το Αργοστόλι για τη φιλοξενία. Είναι σημαντικό που γίνεται εδώ και συγχαρητήρια για την πολύ καλή αγωνιστική χρονιά στον ΝΟΑ και εύχομαι να συνεχιστεί και επόμενα χρόνια. Συμφωνώ ότι θα γίνουν υψηλού επιπέδου αγώνες, γιατί μετέχουν οι κορυφαίες ομάδες. Το αουτσάιντερ είναι ο Παναθηναϊκός. Συγκεντρωμένοι θα παλέψουμε να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που αναλογούν. Όλοι οι παράγοντες θα συμβάλλουν σε αυτό. Πρωταγωνιστές θα πρέπει να είναι αθλητές».

Γιώργος Τσόκας (αρχηγός Παναθηναϊκού):

«Ελπίζω να είναι οι αθλητές πρωταγωνιστές και όχι άλλοι παράγοντες. Θέλουμε πολύ το κύπελλο. Είμαστε αουτσάιντερ, αλλά θα παλέψουμε. Και οι τέσσερις ομάδες είναι καλές».

Τεό Λοράντος (Προπονητής ΝΟ Βουλιαγμένης):

«Είναι κάτι διαφορετικό από το πρωτάθλημα. Το καθιστά ιδιαίτερο και όλοι έχουν όλοι τις ίδιες πιθανότητες να κατακτήσουν. Προετοιμάζω την ομάδα μου ξεχωριστά για τα εκάστοτε παιχνίδια. Ναι είναι αλήθεια ότι νοιώθουμε την ομάδα σαν πρωτάρα στο φάιναλ φορ. Έχουμε καιρό να βρεθούμε σε τελική φάση. Ευελπιστούμε να το κατακτήσουμε».

Κώστας Τσαλκάνης (αρχηγός ΝΟ Βουλιαγμένης):

«Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία. Εύχομαι να προσφέρουμε σπουδαίο θέαμα και να ευχαριστήσουμε τον κόσμο. Η ομάδα μου θα κάνει ό,τι μπορεί να κατακτήσει το κύπελλο».

Αρίστος Ταναϊνης (Εφορος ΝΟ Χίου):

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Αργοστόλι για τη φιλοξενία. Χαίρομαι που γίνεται πάλι στην επαρχία. Θα γίνουν δυνατοί αγώνες. Να κερδίσει ο καλύτερος εύχομαι και να πάνε όλα καλά. Ίσως παίξει ο Ράντζεν, είναι καλύτερα το χέρι του. Έχουν επενδυθεί πολλά χρήματα στην ομάδα και πρέπει να κατακτήσουμε έναν τίτλο».

Πηγή: http://www.kefalonitikanea.gr/

2012-05-18