Στην Κεφαλονιά δημοσιογράφοι της RAI 3

Σωτήρης Κουρής: Θεωρούμε ότι η φιλοξενία μας υπήρξε αρκετά αποτελεσματική

Την Κεφαλονιά επισκέφτηκαν δημοσιογράφοι από τον τηλεοπτικό σταθμό RAI 3 της ιταλικής τηλεόρασης, με σκοπό την πραγματοποίηση γυρισμάτων διαφημιστικού τουριστικού ντοκιμαντέρ.

Κατά τη διήμερη παραμονή τους, οι δημοσιογράφοι περιηγήθηκαν στους βασικότερους πόλους έλξης του νησιού, που άπτονται των φυσικών, τουριστικών, πολιτιστικών και αρχαιολογικών γνωρισμάτων του, με σκοπό να μυηθούν σ’ εκείνα τα στοιχεία που εκφράζουν και συνθέτουν τη φυσιογνωμία και την ιδιαιτερότητα της περιοχής.

Για την καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη παρουσίαση του νησιού, εξασφαλίσθηκαν οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου αλλά και των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού που εδρεύουν στην Κεφαλονιά, προκειμένου να εξασφαλισθεί η προσβασιμότητα και η βιντεοσκόπηση σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, ιστορικά μνημεία, σπήλαια κτλ

«Θεωρούμε ότι η φιλοξενία μας υπήρξε αρκετά αποτελεσματική και οι δημοσιογράφοι απεκόμισαν τις καλύτερες των εντυπώσεων για την  περιοχή μας», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σωτήρης Κουρής, και πρόσθεσε: «Προσβλέπουμε στο ανάλογο ανταποδοτικό όφελος, αναφορικά με την εξασφάλιση της ολοκληρωμένης και  ουσιαστικής προβολής της νήσου μας στο ιταλικό κοινό αλλά και στο εξωτερικό γενικότερα».

Καταλήγοντας ο κ. Κουρής ευχαριστεί, ιδιαιτέρως, όλους όσοι συνέδραμαν στην επιτυχή έκβαση του συγκριμένου ταξιδιού, διευκολύνοντας τις λήψεις ή συμβάλλοντας με οποιονδήποτε τρόπο στην διαμόρφωση μιας αντικειμενικής εικόνας και μια αξιοπρεπούς και δημιουργικής συνεργασίας με το ιταλικό συνεργείο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

2012-06-26