Καλά κρατούν οι αφίξεις εξωτερικού, στο 20% η μείωση για τους Έλληνες

Όπως και τις προηγούμενες ημέρες έγραψε ο -Ε- για την τουριστική κίνηση, τα πράγματα πήγαν καλά με τις αφίξεις αλλοδαπών στο διεθνές αεροδρόμιο του νησιού ενώ η μείωση που καταγράφεται στα πλοία της γραμμής δείχνει το πρόβλημα να εντοπίζεται στον εσωτερικό τουρισμό.

Άλλωστε και η πλειοψηφία του επιχειρηματικού κόσμου σχολιάζει ότι η καθίζηση του Αυγούστου οφείλεται στην απουσία Ελλήνων που λόγω οικονομικών προβλημάτων έκαναν πολύ περιορισμένες ή καθόλου διακοπές.

Από την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας χθες δόθηκαν τα στοιχεία για τον Αύγουστο και δείχνουν μια μείωση της τάξης του 0,77% για τις αφίξεις σε σχέση με τον Αύγουστο του 2011. Αυτό σημαίνει ότι γύρω στους 800 επιβάτες λιγότερους είχαμε φέτος τον Αύγουστο.
 
Η κατάσταση είναι διαφορετική στις αφίξεις που γίνονται με τα πλοία της γραμμής, καθώς εδώ τα στοιχεία δείχνουν μείωση που φθάνει το 20%.
 
Από τις ναυτιλιακές εταιρείες του νησιού μας είχε γίνει γνωστό από τις ημέρες του 15Αύγουστου το πρόβλημα αφού από τότε γνωρίζαμε ότι η μείωση ξεπερνούσε το 15% και σε ορισμένες ημέρες έφτασε το ποσοστό του 18%.
 
Με δεδομένο το γεγονός ότι οι αφίξεις των ελλήνων τουριστών γίνονται συνήθως με τα πλοία της γραμμής, ήταν αναμενόμενη η μείωση.
 
Εκείνο που πρέπει να επισημανθεί -γιατί είναι μια ελπίδα για την τουριστική σεζόν- αφορά το Σεπτέμβριο καθώς ο μήνας αυτός χαρακτηρίζεται καλός από τους επιχειρηματίες.
 
Το Σεπτέμβριο έχουμε αφίξεις τουριστών μεγαλύτερης ηλικίας και σύμφωνα με τα δεδομένα περασμένων ετών, έχουν μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη.
 

Στο αεροδρόμιο

 
Αναλυτικά τα στοιχεία που έδωσε η ΥΠΑ είναι τα ακόλουθα:
 
Το μήνα ΑΥΓΟΥΣΤΟ 2012 προσγειώθηκαν στον Κρατικό Αερολιμένα Ζακύνθου 672 Α/φη (πτήσεων CHARTER) και έφεραν 104.565 επιβάτες.
 
Οι αντίστοιχες αφίξεις τον Αύγουστο 2011 ήταν 646 Α/φη και 105.377 επιβάτες.
 
Οι αφίξεις των επιβατών εξωτερικού παρουσίασαν μείωση 0,77 %.
 
Οι αφίξεις εσωτερικού ήταν 58 α/φη και 1732 επιβάτες.

ermisnews.gr
  
2012-09-05