ΟΙ ΑΥΣΤΡΑΛΟΙ λατρεύουν μια Ζακυνθινή

Μπορεί να την χωρίζει μόλις ένα 24ωρο από τη στιγμή που θα ανοίξουν οι κάλπες, ωστόσο, η σκέψη της είναι πίσω στη Ζάκυνθο, την οποία υπεραγαπά και συνεχώς αναζητά τρόπους να την προβάλει τουριστικά και επιχειρηματικά.
Πρόκειται τη συμπατριώτισσά μας, επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού “Living Sydney” Άντζελα Βυθούλκα που διεκδικεί με αξιώσεις το θώκο του Δημάρχου στο μητροπολιτικό Δήμο του Σίδνεϊ.
Είναι μια δυναμική επιχειρηματίας που όνειρό της είναι να γίνει η επόμενη Δήμαρχος όχι μόνο για να βελτιώσει αρκετά πράγματα στην πόλη της, αλλά κυρίως για να συνεργαστεί με τις τοπικές αρχές του νησιού μας προωθώντας θέματα τουρισμού και αγροτικών προϊόντων.
Προερχόμενη από μια ελληνική οικογένεια μεταναστών, γνωρίζει πάρα πολύ καλά την έννοια της μετανάστευσης, αφού ξεκίνησε από πολύ μικρή και με σκληρή δουλειά, αποφασιστικότητα και αφοσίωση κατάφερε να κάνει τη διαφορά. Μάλιστα, στο παρελθόν είχε δείξει τις ικανότητές της δραστηριοποιούμενη επιχειρηματικά για δυο ολόκληρα χρόνια στο Λαγανά.
Έχει κερδίσει τον τίτλος της “Γυναίκας της Χρονιάς, 2006” καθώς και πολλά βραβεία επιχειρηματικότητας και ποιότητας για τις υπηρεσίες που προσφέρει το VIVO Café.

ΕΡ.: Είστε υποψήφια δήμαρχος για το μητροπολιτικό Δήμο του Σίδνεϊ. Πόσο εύκολο είναι να κερδηθεί αυτή η μάχη;
ΑΠ.: Είμαι πολύ χαρούμενη που οι δημοσκοπήσεις με φέρνουν ως φαβορί για την εκλογική αναμέτρηση του Σαββάτου και μάλιστα με το συντριπτικό ποσοστό άνω του 80%. Και αυτό αρκεί να αναλογιστείτε ότι η σημερινή δήμαρχος εκλέγεται επί 24 συνεχόμενα χρόνια.

ΕΡ.: Πώς εξελίσσεται ο προεκλογικός αγώνας μια μέρα πριν ανοίξουν οι κάλπες;
ΑΠ.: Η κινητοποίηση τόσο των συνεργατών μου όσο και η δικιά μου περιλαμβάνει καθημερινές επισκέψεις σε μαγαζιά και κατοικίες δημοτών κυρίως για να τους ενημερώσουμε ότι έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν. Χιλιάδες είναι οι συμπατριώτες μας που δεν γνώριζαν και ίσως κι’ ακόμη δεν γνωρίζουν ότι έχουν αυτό το δικαίωμα, είτε ως ιδιοκτήτες ακινήτων, είτε ως κάτοικοι των περιοχών, είτε ως ενοικιαστές, είτε ως επιχειρηματίες.

ΜΙΑ ΖΑΚΥΝΘΙΝΗ ΤΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΛΑ
ΕΡ.: Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι με την υποστήριξη των χιλιάδων ομογενών που δικαιούνται ψήφου, μπορεί να κατακτήσει το αξίωμα της Δημάρχου μια ελληνίδα, μια Ζακυνθινιά;
ΑΠ.: Είμαι περήφανη για την καταγωγή μου, πάντα κοντά στις θρησκευτικές και εθνικές παραδόσεις μας, αλλά η εκστρατεία που κάνουμε, κάθε άλλο παρά εθνικιστική είναι. Κύριος στόχος είναι η δικαιότερη αντιμετώπιση των θεμάτων που αφορούν τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους στο κέντρο της πόλης και τις περιοχές που βρίσκονται γύρω από αυτό. Αυτά είναι τα στοιχεία που μετράνε.

ΕΡ.: Αυτό σημαίνει ότι έχετε κερδίσει την εμπιστοσύνη και το σεβασμό των ψηφοφόρων σας;
ΑΠ.: Είμαι απολύτως σίγουρη. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα για αλλαγή. Και είμαι πολύ χαρούμενη που θα την κάνει μια Ελληνίδα, μια Ζακυνθινή. Αυτή είναι η εντολή που μου δίνουν οι ψηφοφόροι.

ΕΡ.: Με την 27χρονη εμπειρία σας στις συνθήκες που επικρατούν στο κέντρο της πόλης έχετε αποκρυσταλλώσει γνώμη για τα όσα πρέπει να γίνουν καθώς και για το πώς μπορούν να επιτευχθούν;
ΑΠ.: Δυστυχώς η νυν Δήμαρχος Clover Moore βελτίωσε κάποια μικρά δευτερεύοντα θέματα, αλλά τα μεγάλα προβλήματα τα άφησε άλυτα, όπως τα
σκουπίδια που μένουν συχνά αμάζευτα, γεγονός που γεννά προβλήματα πολλών ειδών. Το Σίδνεϊ θεωρείται μια από τις ωραιότερες πόλεις του κόσμου και η καρδιά της πόλης αυτής, πρέπει να λάμπει, όπως και τα πρόσωπα όσων εργάζονται σ’ αυτό, όσοι διατηρούν μαγαζιά κι’ επιχειρήσεις και όσοι κατοικούν στις κεντρικές περιοχές.

ΕΡ.: Ποιός είναι ο άμεσος στόχος σας;
ΑΠ.: Να αποκαταστήσω τη δημοκρατία στο Σίδνεϊ, η οποία λείπει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Μόνο έτσι θα κάνω την πόλη μου την καλύτερη και ασφαλέστερη της χώρας, και θα δώσω πραγματική φωνή και ρόλο στον απλό πολίτη, τον εργαζόμενο και τον επιχειρηματία.


ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΕΜΠΝΕΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ
ΕΡ.: Εφόσον εκλεγείτε, με ποιο τρόπο θα μπορούσατε να συνεργαστείτε με τις τοπικές αρχές ώστε να υπάρξουν θετικά οφέλη στον τουρισμό.
ΑΠ.: Το νησί μας λόγω της ιδιομορφίας του, του κλίματος, του φυσικού περιβάλλοντος, των μνημείων και του πολιτισμού του, θεωρώ ότι μπορεί να αναπτύξει ένα είδος ποιοτικού εναλλακτικού τουρισμού. Η οικονομική κρίση δεν θα πρέπει να μας απογοητεύει αντιθέτως θα πρέπει να αποτελέσει ευκαιρία ανάπτυξης. Και εδώ μπορούν να βοηθήσουν άτομα που έχουν την τεχνογνωσία. Η Ζάκυνθος εμπνέει και όλα δείχνουν ότι οι Αυστραλοί θα το επιλέξουν ως τόπο διακοπών τους.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΕΡ.: Θα μπορούσατε να βοηθήσετε στην διάδοση και εξαγωγή των τοπικών προϊόντων μας;
ΑΠ.: Γνωρίζω από πρώτο χέρι τα τοπικά προϊόντα μας, καθώς συνδυάζουν δύο χαρακτηριστικά -ιστορία και ποιότητα- που είναι πολύ σημαντικά για τον Αυστραλιανό καταναλωτή. Θα ήταν άδικο εάν δεν βοηθούσα στο μέτρο των δυνατοτήτων μου στην διάδοση και εξαγωγή τους, αρκεί να υπάρξει η ανάλογη έκφραση ενδιαφέροντος.

ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ
ΕΡ.: Θα επιδιώξετε ειδικότερη συνεργασία με το Δήμο της Ζακύνθου;
ΑΠ.: Στις πρώτες άμεσες επιδιώξεις μου, εφόσον, εκλεγώ είναι να φέρω το Δήμαρχο και τους συνεργάτες του στο Σίδνεϊ. Δεν αρκούν τα λόγια και οι ιδέες από μακριά. Πρέπει να έρθουν και να δουν πως δουλεύουμε τους διάφορους τομείς, αν θέλουν αν αλλάξει η νοοτροπία και ο τρόπος σκέψης και δράσης.

ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ
ΕΡ.: Πόσο συχνά επισκέπτεστε τη Ζάκυνθο και τι σας λείπει τώρα που είστε τόσο μακριά;
ΑΠ.: Μου λείπουν οι συγγενείς και οι φίλοι μου, το κλίμα και οι συνήθειες των ανθρώπων, τα τοπία και γενικότερα ότι έχει να κάνει με τη Ζάκυνθο που αγαπώ και είναι ο τόπος που με γέννησε.

2012-09-09

imerazante.gr