15 χιλ. στρέμ. γης αποτέφρωσαν οι τελευταίες μεγάλες πυρκαγιές του καλοκαιριού

Πικρός είναι ο απολογισμός της καταστροφής του περιβάλλοντος που απορρέει από τις φωτιές στα δάση καθώς οι τελευταίες μεγάλες φωτιές του Αυγούστου έκαψαν γύρω στις 15 χιλιάδες στρέμματα γης.
 
Αυτά αναφέρουν οι πρώτες εκτιμήσεις και ενώ αναμένουμε τα επίσημα στοιχεία από την Πυροσβεστική υπηρεσία πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτές οι εκτάσεις αφορούν τα δάση αλλά και τη γεωργική γη που καταστράφηκε.
 
Τώρα αναμένεται η ανάρτηση των δασικών χαρτών στην Δασική υπηρεσία προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες τις οποίες περιέγραψε μιλώντας στον –Ε- ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας.
 
Υπενθυμίζεται πως στις  δηλώσεις του  ο κ. Αγγελάκας ανέφερε ότι δεν πρέπει να χαθεί ούτε σπιθαμή γης από τη δημόσια περιουσία και για τα ιδιωτικά δάση είπε ότι θα υπάρξουν έλεγχοι για να μην αποχαρακτηριστούν.
 
«Τα δάση είναι δική μας αρμοδιότητα και κατά την παραμονή μου στη Ζάκυνθο επισκέφτηκα τη Δασική υπηρεσία. Από το επόμενο διάστημα  θα αναρτηθούν οι δασικοί χάρτες και έχει γίνει καλή δουλειά από την υπηρεσία σε αυτό τον τομέα. Έχω δώσει εντολή να προχωρήσουν ταχύτατα οι διαδικασίες για την κήρυξη των καμένων περιοχών αναδασωτέων»  ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας.

ermisnews.gr

2012-10-12