Η υγεία στην εντατική

Μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο σοβαρή η κατάσταση στο χώρο της δημόσιας υγείας αφού οι ελλείψεις που καταγράφονται οδηγούν σε απόγνωση τόσο τους ασθενείς όσο και τους γιατρούς των νοσοκομείων καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό. Το πιο σοβαρό είναι η έλλειψη φαρμάκων για σοβαρές ασθένειες αλλά και η έλλειψη υγειονομικού υλικού που έχει δέσει στην κυριολεξία τα χέρια των γιατρών.

Για την κατάσταση αυτή όλοι οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Ζακύνθου ενημέρωσαν εγγράφως τις αρχές και την κοινή γνώμη ενώ τα συνδικαλιστικά τους όργανα έδωσαν αναλυτικά στοιχεία που φανερώνουν ότι οι μειώσεις που έχει υποστεί ο προϋπολογισμός καθιστά αδύνατη τη λειτουργία του ιδρύματος.

Ο –Ε- τις τελευταίες ημέρες έγινε δέκτης πολλών παραπόνων από ασθενείς που εκπέμπουν σήμα κινδύνου και ζητούν βοήθεια. Ειδικά οι καρκινοπαθείς που λαμβάνουν φάρμακα πολύ ακριβά είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν υπέρογκα ποσά από την τσέπη τους, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις που χρειάζονται  σκευάσματα μορφίνης  δεν μπορούν να τα έχουν υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Για την τραγική αυτή κατάσταση μας μίλησαν και οι γιατροί του Νοσοκομείου που βρίσκονται παγιδευμένοι ανάμεσα στους ασθενείς και στα άδεια ταμεία του κράτους και πρέπει αυτοί να δώσουν τις απαντήσεις για τις ελλείψεις μιλώντας με τους ανθρώπους που η ζωή τους βρίσκεται στα χέρια τους.

Όμως εκτός από τα φάρμακα για σοβαρές παθήσεις υπάρχει έλλειψη και σε υγειονομικό υλικό που δεν επιτρέπει την σωστή, παροχή υπηρεσιών στους ασθενείς. Λείπουν σύριγγες, γάζες και γάντια και συχνά οι ασθενείς αγοράζουν ότι τους χρειάζεται από φαρμακεία και το φέρνουν στο Νοσοκομείο.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί και στο τέλος θα μείνει άδειο αυτό το πανέμορφο κτίριο στο οποίο μεταφερθήκαμε, δηλώνουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου.

2012-10-19

ermisnews.gr