Η Ζάκυνθος εορτάζει τον Πολιούχο της

Με κάθε επισημότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια ξεκίνησε, ο τριήμερος επίσημος εορτασμός της μνήμης του Προστάτη και Πολιούχου του νησιού Αγίου Διονυσίου.
 
Το πρωί, πραγματοποιήθηκε η έξοδος του Σεπτού Λειψάνου του Αγίου από την Ιερά Λάρνακα, υπό τους ήχους των πλοίων, και τα παραδοσιακά μάσκουλα.
 
Στις 5 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η Επίσημη Κάθοδος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ζακύνθου κ.κ. Διονυσίου από την Ιερά Μονή στον Ιερό Ναό και αμέσως μετά ακολούθησε η Δοξολογία με Περιφορά του Σεπτού Λειψάνου του Αγίου Διονυσίου μέσα στο Ναό και στη συνέχεια η τέλεση του Μέγα Αρχιερατικού Εσπερινο.
 
Η θρησκευτικές τελετές θα κορυφωθούν αυριο, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, όπου στις 4 μετά τα μεσάνυχτα, πραγματοποιείται η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια η πρώτη Θεία Λειτουργία.
 
Το πρωί, ώρα 7.30, θα αρχίζει η Ακολουθία του Όρθρου και αμέσως μετά θα τελεσθεί η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία. Την ίδια ημέρα, ώρα 11.00 το πρωί, θα γίνει η Λιτάνευση του Σεπτού Λειψάνου του Αγίου Διονυσίου στην πάλη.
 
Οι εορτές ολοκληρώνονται την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, ώρα 8.30 το πρωί θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια, ώρα 11, περιφορά του Σεπτού Λειψάνου του Αγίου Διονυσίου μέσα στον Ιερό Ναό και εναπόθεσή Του στην Ιερά Λάρνακα.

imerazante.gr

2012-12-17