Ταφόπλακα για την Ιόνια Οδό

Μπλοκάρισμα στο αναπτυξιακό γίγνεσθαι και αποκλεισμό από τα εθνικά δίκτυα μεταφορών, της μισής Πελοποννήσου, της Αιτωλοακαρνανίας και των νησιών Ζακύνθου και Κεφαλονιάς έχει ως αποτέλεσμα η απόφαση της κυβέρνησης για ματαίωση της κατασκευής της μισής “Ολυμπίας οδού”, και συγκεκριμένα του τμήματος “Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα”.
 Η οργή και η αγανάκτηση των τοπικών κοινωνιών που πλήττονται από το “κούρεμα” της Ολυμπίας οδού, ξεχειλίζουν και αυτό έγινε εμφανές κατά την διάρκεια ευρύτατης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία, όπου συμμετείχαν οι θεσμικοί εκπρόσωποι των περιοχών που υφίστανται ζημιά από την αρνητική εξέλιξη στην υπόθεση της κατασκευής του μεγάλου αυτοκινητόδρομου.

Πρόβλημα ανταγωνιστικότητας
 “Εμμένουμε στην άποψή μας ότι η μη υλοποίηση του έργου στο σύνολό του, αποτελεί αιτία πολέμου για εμάς, με ότι αυτό συνεπάγεται. Ο δρόμος αυτός θα είχε νόημα μόνο ολοκληρωμένος” σχολίασε με δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του “Ionian Channel” ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ενώ τόνισε πως θα υπάρξουν ευρωπαϊκές και “εθνικές” διεκδικήσεις, αν δεν ολοκληρωθεί η Ολυμπία Οδός και προειδοποίησε την Κυβέρνηση να μην παίζει με τη φωτιά με τόσο σημαντικές παραχωρήσεις. Επίσης, έκανε μια αναφορά για τις κινήσεις που έχουν προηγηθεί και σχολίασε πως η μη ολοκλήρωση του έργου δημιουργεί πρόβλημα ανταγωνιστικότητας και ευκαιριών για τις τρεις περιφέρειες Δυτ. Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων. Αναφέρθηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το θέμα τονίζοντας πως έγινε προσπάθεια σύνδεσής του με τις βασικές ευρωπαϊκές πολιτικές. Ακόμα ελήφθησαν τέτοιες αποφάσεις των Περιφερειακών Συμβουλίων για το θέμα που ζητούσαν τη συνολική εκτέλεση του έργου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ “ΗΜΕΡΑ”

imerazante.gr

2012-12-19