Τι συζήτησε ο Σπύρος Σπύρου με τον Πρωθυπουργό σε πρόσφατη συνάντηση

Στα θέματα που εθίγησαν στη συνάντηση που είχαν οι Περιφερειάρχες με τον Πρωθυπουργό αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπύρος Σπύρου ο οποίος με δηλώσεις του στον -Ε- σημείωσε πως είναι εθνική ανάγκη να παταχθεί η γραφειοκρατία για να προχωρήσει η ανάπτυξη και οι Περιφέρειες μπορούν να συμβάλλουν ενεργά σε αυτή την κατεύθυνση. Ο κ. Σπύρου ανέφερε πως ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή να ξεμπλοκάρουν τα προβλήματα που δημιουργούνται από το Ελεγκτικό Συνέδριο και τις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου γιατί αλλιώς δεν θα προχωρήσει η χώρα μας.

«Η συνάντηση που είχαμε οι Περιφερειάρχες με τον Πρωθυπουργό ήταν θετική καθώς ο κ. Σαμαράς θεωρεί ότι οι Περιφέρειες είναι πολύ σημαντικός παράγοντας ανάπτυξης και αυτό είναι ζητούμενο για τη χώρα μας ενώ κυρίαρχο είναι πάντα ο τουρισμός. Ο Πρωθυπουργός ζητά την ενεργοποίηση όλων των υπηρεσιών των Περιφερειών. Πιστεύει στο θεσμό και θεωρεί ότι δεν έχουν γίνει τα βήματα που πρέπει για να καταπολεμήσουμε την τεράστια  γραφειοκρατία που ξεφεύγει ακόμα και από τις δικές του δυνατότητες. Απαιτεί από τις υπηρεσίες να ξεμπλοκάρουν ζητήματα του ελεγκτικού συνεδρίου των υπηρεσιών δημοσιονομικού ελέγχου κλπ. Η γραφειοκρατία είναι πληγή.  Το κράτος είναι φτιαγμένο με τρόπο που μας εμποδίζει να περπατήσουμε. Φανταστείτε τι χαρτιά και τι λεφτά χρειάζονται για να ανοίξει μια μικρή επιχείρηση! Υπάρχει έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, κλείνουν επιχειρήσεις, δεν υπάρχει παραγωγή, υπάρχει αδράνεια και αυτά πρέπει να τα ξεπεράσουμε γιατί δεν έχουμε άλλη διέξοδο. Κάποια στιγμή κλονίστηκε το θέμα των Περιφερειών,  αν ο πρωθυπουργός θέλει τις Περιφέρειες ή όχι αλλά τελικά έδειξε εμπιστοσύνη στο θεσμό. Δυναμώνουμε και θα λειτουργήσουμε ανά Περιφέρεια αναπτυξιακά στο μέτρο που θα ξεπεράσουμε πράγματα» ανέφερε ο κ. Σπύρου.

Για την ταλαιπωρία που υφίστανται άπαντες με τη γραφειοκρατία ο κ. Σπύρου περιέγραψε τι συμβαίνει με την ανταλλαγή εγγράφων και τις υπογραφές και είπε: « Ότι μπορούμε πρέπει να το λύνουμε επιτόπου και όχι με κάθε έργο να χρειάζεται κύκλος με 30 υπογραφές και να πηγαίνουμε σε υπουργεία, σε αποκεντρωμένη διοίκηση και ξανά σε υπουργεία. Αυτά τρενάρουν την ανάπτυξη. Στην ΕΝΑΕ αναδείχτηκαν επίσης  αυτά τα θέματα. Εγώ μίλησα και για την κοινωνική πρόνοια που πρέπει να βοηθά τους πολίτες».

2013-02-20

ermisnews.gr