ΛΟΜΠΙ Αράβων και Ρώσων με φόντο τα πετρέλαια

Λόμπι Αράβων και Ρώσων επιχειρηματιών διαμορφώνεται το τελευταίο διάστημα στο Ιόνιο με φόντο τα πετρέλαια. Οι αγοροπωλησίες βραχονησίδων εντείνονται αφού μετά την Οξυά και τις Εχινάδες νήσους που πέρασαν σε χέρια Αράβων, σειρά πήρε ο Σκορπιός που μετατρέπεται πλέον σε ιδιοκτησία Ρωσικών συμφερόντων. Εκείνου που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι πλέον αρκετά στρέμματα γης στο νησί μας έχουν περάσει σε Ρώσους επιχειρηματίες.
Η αξία όμως της εξέλιξης αυτής βρίσκεται στο γεγονός ότι μετά την Κέρκυρα, οι αναδυόμενες περιοχές της Ζακύνθου και της Κεφαλλονιάς, αλλά και το νησιωτικό σύμπλεγμα νότια της Λευκάδας βρίσκεται πλέον στην κορυφή των διεθνών προτιμήσεων.
Εξελίξεις που σηματοδοτούν μια νέα περίοδο τουριστικής άνθησης για όλο το Ιόνιο, που δεν επιτρέπονται άλλα λάθη, ώστε να επωφεληθούμε.
Ως εκ τούτου πρέπει να ενισχύσουμε τις υποδομές μας για την πορεία του τουρισμού τα επόμενα χρόνια.
Παράλληλα, τα τελευταία ερευνητικά δεδομένα και οι προοπτικές ανάπτυξης από την εξόρυξη πετρελαίων στην περιοχή μας παρουσιάστηκαν στο διεθνές συνέδριο που έγινε πριν λίγες ημέρες στην Βαρκελώνη. Διακεκριμένοι Νορβηγοί και Έλληνες επιστήμονες ομολόγησαν ότι ο “μαύρος” χρυσός είναι υπεραρκετός και μπορεί να εξορυχθεί.

www.imerazante.gr