Το 2006 η ΕΤΙΝ ξόδεψε 340 χιλ. ευρώ!

Υπέρ της διατήρησης της λειτουργίας της ΕΤΙΝ τάχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Διονύσης Μυλωνάς, κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε πρόσφατα στα τοπικά Μ.Μ.Ε με θέμα την τελευταία  συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ένα από τα θέματα που απασχόλησαν την συνεδρίαση, ήταν και αυτό της λειτουργίας της  ΕΤΙΝ, η συζήτηση για την οποία προκάλεσε αρκετές εντάσεις, αφού ακούστηκαν  φωνές που ζητούσαν ακόμη και τη διάλυση της εταιρείας. Ανάμεσα σε αυτούς που έθεσαν θέμα διάλυσης ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Σωτήρης Κουρής!

Ο κ. Μυλωνάς, υποστήριξε το έργο της ΕΤΙΝ, της οποίας είναι Αντιπρόεδρος και κάλεσε όλους όσοι διαφωνούν να κρίνουν το μέλλον της εταιρείας, στην επικείμενη Γενική Συνέλευση που προγραμματίζεται για το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου.

Ο ίδιος μάλιστα, άδραξε την ευκαιρία για να ασκήσει κριτική και στους Δημάρχους της Περιφέρειας, που από την μια ασκούν αρνητική κριτική στην ΕΤΙΝ και από την άλλη χρησιμοποιούν τα περίπτερα που νοικιάζει στις εκθέσεις για προβολή!

«Η ΕΤΙΝ είναι ένα εργαλείο για την υποστήριξη της Περιφέρειας και των υπόλοιπων μετόχων στην τουριστική προβολή. Είναι μια εταιρεία πολυμετοχική, με την Περιφέρεια να είναι ένας από τους μετόχους. Η συντριπτική πλειοψηφία των μετοχών ανήκει σε φυσικά πρόσωπα, στους Δήμους, στα Επιμελητήρια, σε Συλλόγους Ξενοδόχων κ.α. Επομένως, ο καταγγελτικός λόγος από αυτούς που συμμετέχουν στην εταιρεία, είναι για να δημιουργήσουν εντυπώσεις και όχι για να παραχθεί έργο!» τόνισε ο κ. Μυλωνάς, υποστηρίζοντας πως στη θέση του Προέδρου δεν είναι υποχρεωτικό να βρίσκεται ο Περιφερειάρχης.

Αναφερόμενος στο έργο της ΕΤΙΝ, σημείωσε πως στόχος είναι η δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για τουριστική προβολή, σε εκθέσεις του εσωτερικού και του εξωτερικού με την ενοικίαση περιπτέρων, την μεταφορά υλικού κτλ. Τόνισε όμως πως όλο αυτό το διάστημα, μοναδικός χρηματοδότης της επιχείρησης είναι μόνο η Περιφέρεια και κανείς άλλος από τους μετόχους.

Ο κ. Μυλωνάς έκανε αναφορά και στα οικονομικά στοιχεία που αφορούν την εταιρεία  και παρουσιάστηκαν στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου,  σημειώνοντας πως ο κύκλος εργασιών της ΕΤΙΝ έφτασε το 2006 το ποσό των 340.000 Ευρώ, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα ήταν μόλις 75.000 Ευρώ!

«Την ίδια περίοδο το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας μηδενίστηκε και η εταιρεία ‘μπήκε μέσα’ 240.000 Ευρώ! Μίλησε τότε κανείς από τους λαλίστατους που σήμερα καταγγέλλουν; Πως τα δύο πρώτα χρόνια εξαφανίστηκε το μετοχικό κεφάλαιο;» τόνισε ο κ. Μυλωνάς, συμπληρώνοντας πως όταν ο Περιφερειάρχης έθεσε θέμα αλλαγής της Προεδρίας της ΕΤΙΝ, κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη και φυσικά ούτε οι Δήμαρχοι που είχαν θέσει εξαρχής το θέμα μέσω της ΠΕΔ.

«Εμείς κάναμε νοικοκύρεμα και περικόψαμε μισθούς και ταξίδια! Κάποιοι λένε, πως είχαν κυκλοφορήσει ακόμη και χαρτοπετσέτες αλλά και ατομικές συσκευασίες ζάχαρης με το σήμα της ΕΤΙΝ!» σχολίασε ακόμη, συμπληρώνοντας πως επί προεδρίας Σπύρου, η ΕΤΙΝ λειτούργησε παραγωγικά, με ελάχιστα χρήματα τα οποία προήλθαν από την Περιφέρεια.

Ο Αντιπεριφερειάρχης έκανε λόγο για προβληματισμό ως προς την συνέχιση της λειτουργίας της ΕΤΙΝ, από την στιγμή που οι μέτοχοί της δεν την υποστηρίζουν, ενώ τόνισε πως για πρώτη φορά παρουσιάστηκαν αναλυτικά οικονομικά στοιχεία της Εταιρείας.

«Είναι άδικο κάποιοι να κατηγορούν, χωρίς να συμμετέχουν οικονομικά και να απολαμβάνουν τους καρπούς που παράγονται, μόνο από την προσπάθεια της Περιφέρειας» κατέληξε.

2013-06-04

ermisnews.gr