ΑΡΧΙΣΕ Η ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟΝ ΑΛΥΚΑΝΑ με μεγάλες προσδοκίες


Με μεγάλες προσδοκίες άρχισε χθες η αρχαιολογική έρευνα στην υποθαλάσσια περιοχή του Αλυκανά από το τριμελές κλιμάκιο της Εφορίας Εναλίων Αρχαιοτήτων. Επικεφαλής είναι η αρχαιολόγος και δύτρια, Μάγδα Αθανασούλα, ενώ συμμετέχουν και οι δύτες, κ.κ. Τσαμπουράκης και Οικονομόπουλος.
Σκοπός της έρευνας είναι να γίνει η πλήρης αποτύπωση των 30 στρεμμάτων, στα οποία έχουν βρεθεί, μεταξύ άλλων, 20 βάσεις κιόνων, που είναι διάσπαρτες στο χώρο με μεγάλη οπή στο κέντρο κυκλικής διατομής 34 περίπου εκατοστών.

Η διαδικασία…
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ζακυνθίων, Άκη Λαδικό, το κλιμάκιο θα παραμείνει για 24 ημέρες περίπου στη Ζάκυνθο και την επόμενη εβδομάδα θα ενισχυθεί με τρία ακόμη άτομα.
Θα γίνει χαρτογράφηση και θα βγουν επιστημονικά συμπεράσματα, τα οποία θα ανακοινωθούν από την Εφορεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων.
«Κατ΄ αρχήν, να αναφέρω πως τόσο ο πρόεδρος του Αλυκανά, Σοφοκλής Γλαρός, όσο και οι κάτοικοι της περιοχής, παρέχουν στους δύτες κάθε δυνατή διευκόλυνση. Το κλιμάκιο έχει φέρει μαζί του φουσκωτό, καθώς και υπηρεσιακό όχημα για τις μετακινήσεις του. Από την πλευρά του ο Δήμος καλύπτει όλα τα έξοδα για τη διαμονή τους, που θα διαρκέσει 24 ημέρες. Περιμένουμε να κάνουν τη χρονολόγηση των ευρημάτων. Πιστεύουμε ακράδαντα πως πρόκειται για κάτι σημαντικό, όμως είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε υπομονή και να αφήσουμε τους ειδικούς να δουλέψουν» τόνισε ο κ. Λαδικός.

2013-10-09

imerazante.gr