Η Ευρώπη υποκλίθηκε στον πολιτισμό μας


Σε μια ονειρεμένη και μοναδική παράσταση, οι “Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος” προχθές το βράδυ ταξίδεψαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μες τη Μεσόγειο.
Τα αυθόρμητο και ζεστό χειροκρότημα του κοινού, κάθε φορά που τελείωνε ένα τραγούδι, ήταν η καλύτερη επιβράβευση για την Ελλάδα, τη Ζάκυνθο και τους “Τραγουδιστάδες”.
Σημειώνουμε και την πληροφορία που μετέδωσε από τις Βρυξέλλες και ο συνάδελφος Γιώργος Συριόπουλος, ότι “η παρουσία των “Τραγουδιστάδων” ήταν η μεγαλύτερη ζωντανή διαφήμιση για το πράσινο νησί του Ιονίου”.
Ούτε οι άνθρωποι του ΕΟΤ, ούτε ο ίδιος ο Αντιπεριφερειάρχης, χρειάστηκε να μοιράσουν διαφημιστικό υλικό στους θεατές της παράστασης. Το πρόγραμμα τα είχε όλα. Και η σκηνή κάτι περισσότερο.
Την κατάθεση ψυχής μιας παρέας Ζακυνθινών που έφεραν την Ελλάδα, ξανά στη θέση του “οδηγού” σε θέματα πολιτισμού. “Ένιωσα περήφανος, μετά το τέλος της παράστασης” μας αποκάλυψε ο συνάδελφος από τις Βρυξέλλες. Τα συναισθήματά του, τα συμμεριζόμαστε απόλυτα.
Οι “Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος” έγραψαν ιστορία. Τους περιμένουμε να επιστρέψουν σήμερα το απόγευμα στο νησί, για να ακούσουμε από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές, λεπτό προς λεπτό, το πως έζησαν μια ανεπανάληπτη και πρωτόγνωρη εμπειρία.

2013-12-01

imerazante.gr