Στροφή στα τοπικά μας προϊόντα κάνουν οι ξενοδόχοι

Την προσπάθεια σύνδεσης του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό θα επιχειρήσουν μέσα από την υπογραφή ενός συμφώνου ποιότητας προώθησης του Ζακυνθινού πρωινού οι ξενοδόχοι. Ως στόχο πρώτης προτεραιότητας, λοιπόν, έχουν θέσει την επιδίωξη ανάδειξης των προϊόντων μας μέσα από το θεσμό του “ελληνικού πρωϊνού”, προκειμένου να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η “ταυτότητά” μας ως τουριστικός προορισμός. Όλα δείχνουν πως θα επιφέρει, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, σταθερό πελατολόγιο στα ξενοδοχεία, αύξηση των κρατήσεων, άνοδο του τζίρου και διεύρυνση στην προβολή του τουριστικού προορισμού.

Οι δράσεις
Αφετηρία των ενεργειών που θα προωθήσουν την τόνωση της αγροτικής οικονομίας σε τουριστικό επίπεδο θα αποτελέσει η εκδήλωση της κοπής της πίτας τους που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σαββάτο 25 Ιανουαρίου. Στην ίδια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί επίδειξη προϊόντων που μπορούν να συμπεριληφθούν στο τοπικό πρωινό, σε επίπεδο γευσιγνωσίας. Είναι ένα πρόγραμμα που αποσκοπεί στην ανάδειξη του πλούτου και της ιδιαιτερότητας των τοπικών προϊόντων και της τοπικής κουζίνας κάθε περιοχής. Φέρνει κοντά ξενοδόχους και παραγωγούς και αναδεικνύει την γαστρονομική κληρονομιά, ως ένα κύριο στοιχείο της ταυτότητας του ξενοδοχειακού προϊόντος και κατ” επέκταση του ελληνικού τουρισμού.

Μπαίνουν γερές βάσεις…
Φαίνεται, λοιπόν, ότι οι ξενοδόχοι έχουν αντιληφθεί πως η μεσογειακή διατροφή δεν είναι ένα απλό εγχείρημα, αλλά έχουν ως βασικό στόχο τη νέα τουριστική χρονιά οι επισκέπτες των ξενοδοχείων να καταναλώνουν τοπικά προϊόντα. Με δηλώσεις της στην εφημερίδα μας το μέλος του ΞΕΕ και Πρόεδρος Ξενοδόχων Λαγανά Χριστίνα Τετράδη χαρακτήρισε τη συνάντηση του πρωτόγεννη τομέα με τον τουρισμό ως “το ξεκίνημα μιας νέας βιομηχανίας που θα προσφέρει πολλά στον τόπο μας. Ας δούμε τα τοπικά προϊόντα και τη γευσιγνωσία μας ως στοιχεία της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς μας. Οι τουρίστες που έρχονται κάθε χρόνο δεν είναι δυνατόν να φεύγουν χωρίς να τα έχουν γευθεί. Είναι καιρός και αξίζει τον κόπο να προσπαθήσουμε να κάνουμε πιο οργανωμένη την αγροτική παραγωγή μας στην οποία στηρίζεται η Ζάκυνθος. Μόνο τότε θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για μία ολόκληρη παραγωγική αγροτική βιομηχανία που θα σηματοδοτούσε θετική οικονομική εξέλιξη για το νησί”.
Η εξέλιξη αυτή, λοιπόν, είναι απολύτως θετική, μιας και προκύπτει ότι ύστερα από πολλά χρόνια μπαίνουν οι βάσεις για να συνδεθεί η αγροτική παραγωγή της Ζακύνθου με τον τουρισμό.

2014-01-25

imerazante.gr