Ο Στρατηγός έγινε πρώτος πολίτης στο νησί

Αλλαγή φρουράς στο δήμο Ζακύνθου φέρνει το εκλογικό αποτέλεσμα του β γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. Μεγάλη νίκη πέτυχε, χθες το βράδυ, ο Παυλος Κολοκοτσας, ο οποίος είναι ο νέος Δήμαρχος Ζακύνθου.
H διαφορά του κ. Κολοκοτσά με τον κ. Μποζίκη εντεκα ποσοστιαίες μονάδες στο δεύτερο γύρο (έφτασε το 11,7%), μιας και στον πρώτο γύρο η διαφορά τους ήταν γύρω στο 3,8%. Έτσι ο πρώτος συγκέντρωσε 11.488 ψήφους και ποσοστό 55,85%, ενώ ο δευτερος έλαβε 9.082 ψήφους και ποσοστό 44,15%.
Και την δεύτερη Κυριακή, πάντως, μεγάλος νικητής ήταν η αποχή, αφού έφτασε το 42,67 δηλαδή αναδείχθηκε τρίτη δύναμη!
Σε ό,τι αφορά τις δημοτικές εκλογές, να αναφερθεί πως οι εγγεγραμμένοι ήταν 41.192. Ψήφισαν 23.616. Έγκυρα ψηφοδέλτια 20.570 (87,10 %), άκυρα 1.675 (7,09 %), λευκά 1.371 (5,81 %).
Η κατανομή των εδρών, μετά και τη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος της χθεσινής αναμέτρησης, διαμορφώνεται ως ακολούθως: Ο κ. Κολοκοτσας καταλαμβάνει 20 έδρες, ο κ. Μποζίκης 8, ο κ. Μαρίνος – Κουρής 4 και ο κ. Κωνσταντίνου 1.

“Πνίγηκε” στις αγκαλιές του κόσμου
Γύρω στις 10 το βράδυ ο κ. Κολοκοτσάς πήγε στο εκλογικό του κέντρο, προκειμένου να συναντηθεί με τον κόσμο που τον περίμενε.
Ο νέος Δήμαρχος “πνίγηκε” στις αγκαλιές των Ζακυνθινών, οι οποίοι έσπευσαν να του σφίξουν το χέρι και να του ευχηθούν καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.
Ο κ. Κολοκοτσάς είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με τους στενούς συνεργάτες του, ενώ ακολούθως έφθασε εν μέσω συγχαρητηρίων και επευφημιών στο Διοικητήριο. Εκεί δήλωσε πως μέρα και νύχτα θα κάνει τα πάντα για το καλό του τόπου και κυρίως των παιδιών. Το έργο του θα δώσει βάρος στη νεολαία και θα διέπεται από κοινωνική ευαισθησία για όσους έχουν ανάγκη, ώστε κάθε πολίτης να έχει την αμέριστη αγάπη και συμπαράσταση όποτε χρειαστεί.
Νιώθει μεγάλη ευθύνη, καθώς το νησί αλλάζει σελίδα και υποσχέθηκε σε όλους πως, ό,τι καλό έχει γίνει μέχρι τώρα θα το κρατήσει και θα το βελτιώσει, ωστόσο κύριος στόχος είναι η αναβάθμιση, με ένα πρόγραμμα που θα εκμεταλλεύεται τα ευρωπαϊκά κονδύλια, σε συνεργασία με όλους τους συνδυασμούς των εκλογών. Θα χρησιμοποιήσει ό,τι καλύτερο διαθέτει η Ζάκυνθος για την υλοποίηση ενός ρεαλιστικού 5ετούς προγράμματος, κάτι που θα επιτευχθεί μόνο με άριστη συνεργασία με όλους τους φορείς, όπως το βουλευτή, την Περιφέρεια, την κυβέρνηση και τις Βρυξέλλες, ώστε η Ζάκυνθος να γίνει το πρώτο νησί του Ιονίου, με αναβάθμιση παντού, κυρίως όμως στους τομείς του περιβάλλοντος και του πολιτισμού.
Τόνισε ότι έκανε έναν έντιμο αγώνα, με πολιτικό πολιτισμό και, ενώ την πρώτη Κυριακή επικράτησε το «κυνήγι του σταυρού» και οι ψηφοφόροι ψήφισαν τον συγγενή ή το φίλο τους, τη δεύτερη Κυριακή η αναμέτρηση εμπεριείχε και άλλους παράγοντες που οι Ζακυνθινοί εκτίμησαν: την αγάπη του ιδίου προς τον τόπο, την αποφασιστικότητά του, την αφοσίωση και την εμπειρία του σε θέματα οργάνωσης, διοίκησης και εκμετάλλευσης όλου του διαθέσιμου ανθρωπίνου δυναμικού. Η βελτίωση του νησιού θα έρθει πρώτα με όλα τα διαθέσιμα μέσα όπως το προσωπικό του Δήμου ενώ άμεσα θα εξασφαλιστούν και οι απαραίτητες πιστώσεις για την υλοποίηση έργων υποδομής.
Τέλος, ευχαρίστησε τον απερχόμενο δήμαρχο για τον αγώνα του και για τα καλά λόγια του στις δηλώσεις του, υπογραμμίζοντας ότι αυτό ακριβώς είναι η ουσία της δημοκρατίας, δηλαδή η νίκη του ενός, αλλά μόνον με την ενότητα και την κοινή αγάπη για τον τόπο μπορούν να επιτευχθούν πολλά.

Στ. Μποζίκης: “Το αποτέλεσμα μας αδικεί»
Ο απερχόμενος δήμαρχος συνεχάρη τον κ. Κολοκοτσά, για το δύσκολο αγώνα που έδωσε και που τελικά κέρδισε και εξέφρασε την ευχή και την ελπίδα η θητεία του νέου δημάρχου να είναι επωφελής για τον τόπο, ενώ υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να προσφέρει ό,τι μπορεί ώστε να βοηθήσει τη νέα δημοτική αρχή στο δύσκολο έργο της. Πρόσθεσε ότι το αποτέλεσμα αδικεί την παράταξή του, καθώς τα τρεισήμισι χρόνια στο δήμο ήταν χρόνια προσπάθειας και εντιμότητας για τη διαχείριση των προβλημάτων, με τον απολογισμό της θητείας του να είναι θετικός, ωστόσο το αρνητικό αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε είχε σαν βασική αιτία τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ που «μετακόμισε» μαζικά στην παράταξη του κ. Κολοκοτσά. Στάθηκε καυστικός απέναντι στη «Νέα Αριστερά των αξιών και της προοδευτικότητας, της ριζοσπαστικότητας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και ευχήθηκε στους οπαδούς και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να μην μετανιώσουν για την επιλογή τους.
Εκμυστηρεύτηκε εξάλλου πως ήταν σίγουρος για το αποτέλεσμα από την παραμονή των εκλογών, καθώς η πρόθεση της μαζικής μετατόπισης των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ προς την παράταξη του κ. Κολοκοτσά, ήταν αποκαλυπτική από τα πρώτα ψηφοδέλτια. Τέλος, δήλωσε, πως θα βρίσκεται στο πλευρό της νέας δημοτικής αρχής, πάντα «παρών» για το καλό του τόπου, δίχως στείρα αντιπολίτευση και πάντα καυστικός, όταν πρέπει.

Στ. Κοντονής: «Κυρίαρχη δύναμη η Αριστερά»
Για ένα μεγάλο βράδυ για την Ανανεωτική Αριστερά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη μίλησε ο Βουλευτής Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σταύρος Κοντονής. Για πρώτη φορά, κόμμα της Αριστεράς αναδεικνύεται κυρίαρχη δύναμη και καθοριστικός παράγοντας για τις μελλοντικές εξελίξεις της χώρας. Αυτό το καθήκον η Αριστερά είναι έτοιμη να το αναλάβει, εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κορμός της αριστερής παράταξης με ανανεωτικά και ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά, θα είναι η αυριανή κυβέρνηση της Ελλάδας που σήμερα επιβάλλεται με την ψήφο του λαού. Ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε, πρόσθεσε, όχι μόνον να καλύψει τη διαφορά των βουλευτικών εκλογών του περασμένου Ιουνίου, αλλά και να δημιουργήσει μια νέα διαφορά που διαμορφώνει ένα ρεύμα υπέρ των απόψεων και ιδεών του κόμματος. Αυτή η νίκη είναι κεφαλαιώδους σημασίας για όλους τους αγωνιστές του σοσιαλιστικού χώρου, τους δημοκράτες της Ελλάδας, κυρίως όμως για όλους τους τίμιους ανθρώπους που θέλουν να βάλουν ένα τέλος στο φαύλο καθεστώς διαπλοκής και διαφθοράς τον κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που ηττήθηκε σήμερα και θα ηττάται κάθε μέρα στο εξής. Το αποτέλεσμα στην Περιφέρεια είναι μοναδικό και κεφαλαιώδους σημασίας, καθώς δεν υπάρχει προηγούμενο. Το καθήκον του νέου Περιφερειάρχη και των Αντιπεριφερειαρχών είναι βαρύ, ιδιαίτερα δε του κ. Λευτέρη Νιοτόπουλου, ενός άξιου ανθρώπου που θα τιμήσει την ψήφο των Ζακυνθινών. Για το Δήμο δήλωσε πως το αποτέλεσμα είναι σεβαστό, αν και ανήκει στην παράταξη των ηττημένων.

2014-05-27

IMERAZANTE.GR