Ενας ακόμη ανεμοστρόβιλος προκάλεσε ζημιές στη Ζάκυνθο

Ένας ακόμα ανεμοστρόβιλος έπληξε το νησί της Ζακύνθου  αργά το απόγευμα της Τετάρτης και τις ζημιές που προξένησε θα καταγράψει το πρώτο φως της ημέρας.

Κατά τις 7 χθες και ενώ είχε σκοτεινιάσει, οι κάτοικοι της Αγριλιάς άκουσαν ένα δυνατό θόρυβο που ήταν το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου από την περιοχή τους.

Από το μεσημέρι αλλά και το απόγευμα οι άνεμοι φυσούσαν δυνατά και συνέχισαν με την ίδια ένταση σε όλη τη διάρκεια της μέρας μέχρι τη νύχτα.
Ο ανεμοστρόβιλος που πέρασε από τους Αμπελόκηπους προκάλεσε  υλικές ζημιές σε στέγες σπιτιών και αγροτικών εγκαταστάσεων, έσπασε διάφορα μικροαντικείμενα που βρέθηκαν στο δρόμο του και  δημιούργησε μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους.

Κάτοικος της περιοχής που την ώρα εκείνη ήταν μέσα στο σπίτι του, περιέγραψε τα τρομερά λεπτά που πέρασαν μέχρι να απομακρυνθεί το φυσικό φαινόμενο από τους Αμπελόκηπους.

«Είμαστε μέσα στο σπίτι και ακούσαμε ένα τρομερό θόρυβο. Νομίζαμε ότι ο δυνατός αέρας θα σηκώσει το σπίτι! Μετά από λίγα λεπτά βγήκαμε έξω και είδαμε ότι είχε καταστραφεί η αποθήκη και ο σταύλος» μας είπε ο τέως κοινοτάρχης κ. Ζούγρας, που είχε την ατυχία να βρεθεί στο δρόμο του ανεμοστρόβιλου.

Σήμερα  θα γίνουν γνωστές σε όλη τους την έκταση οι ζημιές που προκλήθηκαν. Ωστόσο οι συχνές επισκέψεις τέτοιων στροβίλων και τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ετών προκαλούν εύλογη ανησυχία στους κατοίκους.

Αγγελική Ξένοφου

2014-11-13