Μπέρδεμα με την πώληση στην περιοχή του “Ναυαγίου”

Νέες αποκαλύψεις για την αγορά του αιώνα έρχονται στο φως της δημοσιότητας δημιουργώντας επιπλέον πονοκέφαλο με τα μπερδέματα που ξαφνικά ανέκυψαν με την φερόμενη αγοραπωλησία στην περιοχή του “Ναυαγίου”.

Πρόκειται για νέεα στοιχεία αναφορικά με το θέμα που είχε έρθει στη δημοσιότητα το περασμένο καλοκαίρι, και έφερε ως αγοραστή, σε πρώτη φάση, μίας τεράστιας έκτασης 15.000 στρεμμάτων στην ορεινή Ζάκυνθο τον Εμίρη του Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θανί. Δύο μήνες μετά, όμως, λάμβανε διαστάσεις σκανδάλου, καθώς δημοσιεύτηκαν δεκάδες στοιχεία που έκαναν λόγο για πώληση όχι με τίτλους ιδιοκτησίας, αλλά με ενετικό διάταγμα που έφτασε στα χέρια κληρονόμου, ο οποίος και παρουσιάστηκε ως πωλητής σε εταιρεία Real Estate λιβανέζικων συμφερόντων.

Εκείνο, όμως, που προκαλεί έκπληξη είναι πως “θύματα” της πολυσυζητημένης υπόθεσης έπεσαν Ηλείοι με ρίζες από τη Ζάκυνθο αφού μέρος της έκτασης που πωλήθηκε στην ξένη εταιρεία, ανήκει με τίτλους, δηλώνεται στην εφορία και καταβάλλονται φόροι κανονικά από τους πραγματικούς ιδιοκτήτες-κληρονόμους, κάποιοι εκ των οποίων γεννήθηκαν και ζουν σήμερα στον Πύργο.

Την αποκάλυψη έκανε στον συνάδελφο της εφημερίδας Πρωινή και του ilialive.gr Γιάννη Σπυρούνη ο οποίος το ανέδειξε μέσα από το ρεπορτάζ του για λογαριασμό του Ionian. Εξασφάλισε, μάλιστα, και αποκλειστικές δηλώσεις της νομικής συμβούλου των εμπλεκομένων στην υπόθεση Δώρας Καλάκου, που έχει αναλάβει να διαλευκάνει το ζήτημα και να αποκαταστήσει για λογαριασμό των πελατών της την πρωτοφανή αυτή αρπαγή ακίνητης περιουσίας.

imerazante.gr

2015-02-24