Μικροπροβλήματα από τις βροχοπτώσεις σε πολλές περιοχές

Σε λίμνες μετατράπηκαν αρκετές περιοχές και χωριά της Ζακύνθου από τις πολύωρες βροχοπτώσεις. Αποτέλεσμα του νερού που συσσωρευθηκε στο ύψος του αεροδρομίου ήταν να ανεβει, όχι όμως απειλητικά, η στάθμη στο Ποτάμι του Αγίου Χαραλάμπη με αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία στην εθνική οδό Ζακύνθου – Κερίου μόνο και μόνο για να καθαριστούν κάποια καλάμια με την επέμβαση οχημάτων του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας.
Επιπρόσθετα υπήρξαν και μικρής διάρκειας διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος απο τις βλάβες που προκάλεσαν οι κεραυνοί σε μετασχηματιστές της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να βρίσκοντια στο σκοτάδι αρκετά νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Μεταξύ των περιοχών που επλήγησαν είναι Μουζάκι, Καλαμάκι, Λαγανάς, Άγιος Κύρηκας, Πηγαδάκια, Αλυκανάς και Γαϊτάνι στο οποίο πληροφορίες αναφέρουν πως πέρασε μικρής έντασης και έκτασης ανεμοστρόβιλος αφου αναφέρθηκαν συμβάντα όπως ξήλωμα σκεπών σε γκαράζ και ζημιές σε αυτοκίμητα.
Με δηλώσεις του ο Δήμαρχος της Ζακύνθου Παυλος Κολοκοτσάς μας ενημέρωσε για το πως έχει η κατάσταση, κυρίως για την έκταση των φαινομένων που δεν καμιά περίπτωση όπως μας επισήμανε δεν έχει το μέγεθος των καταστροφών που δίνεται από πανελλαδικά μέσα ενημέρωσης. Κάνει μάλιστα έκκληση να επικοινωνούν μαζί του και να μην μεταδίδουν ειδήσεις που δυσφιμίζουν το νηασί μας.

imerazante.gr

21:57:21

2015-02-27