Συνέλαβαν 56χρονο Ζακυνθινό για χρέη προς το Δημόσιο

Έναν 56χρονο ημεδαπό επιχειρηματία, ο οποίος ονομάζεται Ν.Π., συνέλαβαν τα ξημερώματα της Τετάρτης (ώρα 1 το βράδυ), άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Αλυκών, αφού εις βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του 17ου Ανακριτή Αθηνών.
Στα πλαίσια ελέγχου, οι αστυνομικοί πληκτρολόγησαν το όνομά του στον υπολογιστή και εκεί φάνηκε ότι χρωστούσε το ποσό των 693.783 ευρώ προς το Δημόσιο, με τα μισά περίπου χρήματα να αφορούν τη μη απόδοση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ).
Ο συλληφθείς είναι ο διαχειριστής εταιρείας εμπορίας συστημάτων επικοινωνίας και η έδρα της επιχείρησής του βρίσκεται στην Αθήνα.
Η δίωξή του έχει αποφασιστεί από τις 31 Οκτωβρίου του 2011, με τον 56χρονο να προστίθεται στη λίστα των οφειλετών που έχουν συλληφθεί από τις Αστυνομικές Αρχές.
Ο συγκεκριμένος άνθρωπος θα μεταφερθεί στην Αθήνα, προκειμένου να βρεθεί ενώπιον του 17ου Ανακριτή, ο οποίος θα αποφασίσει για την “τύχη” του από ΄δω και στο εξής. Υπενθυμίζουμε ότι η νέα Νομοθεσία προβλέπει την ποινική δίωξη και τη σύλληψη όσων οφείλουν πάνω από 75.000 ευρώ στο κράτος.
Σε σχετικό δελτίο Τύπου που εξεδόθη από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων, αναφέρονται τα παρακάτω:
“Συνελήφθη, χθες το πρωί (ώρα 1), στο Σκουληκάδο Ζακύνθου, από αστυνομικούς του Α.Τ. Αλυκών, 56χρονος ημεδαπός, διαχειριστής εταιρείας εμπορίας συστημάτων επικοινωνίας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ’ εξακολούθηση.Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για οφειλές προς το Δημόσιο που ανέρχονται στις 693.783 ευρώ” σημειώνεται.

2012-02-02

imerazante.gr