Ροντέο Δήμου-Περιφέρειας για τα σφαγεία

Για μια ακόμη φορά η Ζάκυνθος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την έλλειψη σφαγείων, αφού η εξάμηνη παράταση που είχε δώσει ο κ. Σπύρου έληξε και τώρα δεν πρόκειται να δώσει νέα, μιας και η Διεύθυνση Κτηνιατρικής στην Κέρκυρα έχει εισηγηθεί αρνητικά στο σχετικό αίτημα του Δημάρχου, Στέλιου Μποζίκη, με τη δικαιολογία ότι ο Δήμος δεν έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την ανέγερση νέων εγκαταστάσεων.
Στην παρούσα φάση διεξάγεται ένας… “χαρτοπόλεμος” με την όλη κατάσταση να θυμίζει ροντέο. Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Ροντούλης (εξού και ο τίτλος Ροντ-ε-ούλης), καλείται πλέον να παίξει το ρόλο διαιτητή, αφού αν το θέμα μείνει στο Δήμο και στην Περιφέρεια, είναι βέβαιο πως δεν πρόκειται να βρεθεί λύση.
Την ίδια ώρα, οι κτηνοτρόφοι και οι κρεοπώλες του νησιού μας θα υποστούν μεγάλη ταλαιπωρία, η οποία θα έχει και υψηλό κόστος, αφού θα αναγκαστούν να πάνε στην Πελοπόννησο για να σφάξουν τα βοοειδή και τα αμνοερίφιά τους. Πέρα από αυτό, όμως, προκύπτει και ζήτημα δημόσιας υγείας, μιας και κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα γίνουν σφαγές κάτω από… ελαιόδεντρα, όπως συμβαίνει κατά κόρον τα τελευταία χρόνια στη Ζάκυνθο.
Επειδή στη ζωή όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, είναι ξεκάθαρο πως η αντιπαράθεση μεταξύ του Δήμου και της Περιφέρειας είναι ανούσια και δεν προσφέρει τίποτα στο κοινωνικό σύνολο. Το νησί μας παραμένει χωρίς σφαγεία και η κοινωνία δοκιμάζεται σε ένα ακόμη θέμα. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να το καταλάβουν αυτό οι… “οχτροί”, γιατί οι πολιτικές εντυπώσεις που προσπαθούν να αποκομίσουν από το ζήτημα των σφαγείων, δεν ενδιαφέρουν κανέναν.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ “ΗΜΕΡΑ”

2012-02-07

imerazante.gr