Παραιτήθηκε από Βουλευτής Ζακύνθου ο Δημήτρης Βαρβαρίγος

Σε συνθήκες πολιτικής αποσύνθεσης, με παραιτήσεις υπουργών και βουλευτών ή αρνήσεις να ψηφίσουν το νέο Μνημόνιο, οδεύει η χώρα στην κρίσιμη κοινοβουλευτική μάχη ώστε να αποφευχθεί η απειλή της χρεοκοπίας.

Στα πλαίσια αυτά επιστολή με την οποία δηλώνει ότι παραιτείται από το βουλευτικό αξίωμα, έστειλε το απόγευμα του Σαββάτου προς τον πρόεδρο της Βουλής ο βουλευτής Ζακύνθου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Βαρβαρίγος. Στο κείμενο της παραίτησής του αναφέρει τα ακόλουθα: «κ. Πρόεδρε,  σήμερα ο Πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου, κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ κάλεσε όσους Βουλευτές έχουν πρόθεση να μην ψηφίσουν το νέο Μνημόνιο, να παραιτηθούν από τη Βουλευτική τους έδρα ως αξιοπρεπέστερη λύση. Επειδή δεν προτίθεμαι να ψηφίσω άλλα επαχθή και όπως αποδείχθηκε αναποτελεσματικά μέτρα εις βάρος του λαού μας, σας υποβάλλω την παραίτησή μου από την βουλευτική έδρα της Ζακύνθου». Ωστόσο, με δηλώσεις του στο «IONIAN CHANNEL» ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να είναι ξανά υποψήφιος για το αξίωμα του Βουλευτή.

Μετά την εξέλιξη αυτή τα βλέματα όλων στρέφονται προς την πρώτη επιλαχούσα του ψηφοδελτίου του ΠαΣοΚ στο νησί μας κ. Μαρία Κλαυδιανού η οποία δεν γνωρίζουμε εάν θα αποδεχθεί ή οχι το αξίωμα της Βουλευτού δεδομένου ότι από τη στάση της θα εξαρτηθούν πολλά στο μέλλον. Αξίζει να αναφερθεί ότι η κ. Κλαυδιανού είναι στενή συνεργάτις του κ. Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών και συνεπώς σε περίπτωση που επόμενος αρχηγός του Κινήματος στις εσωκομματικές εκλογές του Μαρτίου είναι ο κ. Βενιζέλος τότε σίγουρα η βουλευτική υποψηφιότητα της Μαρίας Κλαυδιανού θεωρείται βέβαιη. Αρκετοί, πάντως, είναι εκείνοι που εκτιμούν ότι δεν ήταν τυχαία η χρονική στιγμή που ο κ. Βαρβαρίγος επέλεξε να παραιτηθεί του αξιώματός του.

2012-02-11

imerazante.gr